Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.



Η αξιωματική αντιπολίτευση εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στον τουρκικό λαό, στους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές της πλατείας Ταξίμ και όλης της Τουρκίας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κουμουνδούρου. 

«Η διαμαρτυρία που ξεκίνησε με αφορμή το πάρκο Γκεζί έχει εξελιχτεί σε μια εξέγερση για τη δημοκρατία, τις ελευθερίες, την αξιοπρέπεια. Η πολιτική Ερντογάν αποτελεί δείγμα του βάρβαρου νεοφιλελευθερισμού της “ανάπτυξης” και της “ανταγωνιστικότητας” που παρουσιάζεται και στις χώρες του νότου ως παράδειγμα προς μίμηση. Του νεοφιλελευθερισμού που εξαθλιώνει τους λαούς και καταργεί τις δημοκρατικές ελευθερίες» επισημαίνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Όπλο της τουρκικής κυβέρνησης είναι η κρατική καταστολή και η σιωπή των εγχώριων media, σύμμαχος των διαδηλωτών, όμως, είναι ένα διεθνές κίνημα αλληλεγγύης, που περνά τα όρια της Ευρώπης. Αυτό το κίνημα πρέπει να δυναμώσουμε και στη χώρα μας και να στηρίξουμε πρωτοβουλίες που θα αναδείξουν τη δύναμη των λαών απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό και τους εκπροσώπους του».



Οι Ανεξάρτητες Έλληνες παρακολουθούν πολύ στενά τις άκρως ανησυχητικές εξελίξεις στην Τουρκία με επίκεντρο την Κωνσταντινούπολη, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους. 

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος είχε χθες το βράδυ τηλεδιάσκεψη με τον Τομεάρχη Εξωτερικών και Βουλευτή Επικρατείας Τέρενς Κουίκ και τον Τομεάρχη Άμυνας Πτέραρχο ε.α. Γιώργο Νταβρή. 

Ο Πρόεδρος του Κινήματος ζήτησε από τους δύο Τομεάρχες να απευθυνθούν άμεσα για ενημέρωση τόσο στον Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο όσο και στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο. 

Ο Τέρενς Κουίκ επικοινώνησε και αργά χθες το βράδυ, αλλά και σήμερα το πρωί με τον Υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Τσιάρα, καθώς ο Υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος απουσιάζει στο εξωτερικό και δεν κατέστη δυνατή η τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του.

Ο κ. Τσιάρας ανέφερε στον Τομεάρχη Εξωτερικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων ότι η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή και σοβαρότητα την κατάσταση στην Τουρκία έχοντας συνεχή ενημέρωση τόσο από την Πρεσβεία μας στην Άγκυρα, όσο και από τις Προξενικές μας Αρχές και κυρίως από το Γενικό Προξενείο της Κωνσταντινούπολης. 

Μέσα στο επόμενο 24ωρο θα υπάρξει και επίσκεψη του Τέρενς Κουίκ στο Υπουργείο Εξωτερικών για πιο λεπτομερή ενημέρωση. 

Τηλεφωνική επικοινωνία υπήρξε και με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος έδωσε μία εικόνα της κατάστασης που επικρατεί κυρίως στη Κωνσταντινούπολη, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι οι κινήσεις των πλοίων του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στο Αιγαίο (τελευταία «διέλευση» οι δύο φρεγάτες) βρίσκονται σε στενότατη επιτήρηση.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, όπως διαβεβαίωσε, μόλις επιστρέψει από τη διάσκεψη των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, θα έχει συνάντηση με τον Τομεάρχη Άμυνας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιώργο Νταβρή.

Σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κάλεσε στο γραφείο του τον Τομεάρχη Εξωτερικών του Κινήματος, ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει από την περιοδεία του στη Θράκη, καθ’ οδόν για την προγραμματισμένη επίσκεψή του σε Λήμνο και Ικαρία. Από εκεί υπήρξε και νέα τηλεδιάσκεψη με τον Τομεάρχη Άμυνας Γιώργο Νταβρή (ο οποίος βρίσκεται στην Αχαΐα μετά από περιοδεία του στην Ήπειρο) για μια επανεκτίμηση της κατάστασης. 

Επιβεβαιώθηκε ότι κανένας δεν δικαιούται να μην επαγρυπνεί, καθώς δημιουργεί ανησυχία η αθέατη «εμπλοκή» στα γεγονότα του Τουρκικού στρατού. 

Επίσης διατυπώθηκε η ανησυχία ότι την ώρα που κάποιοι δεν βλέπουν τίποτα τυφλωμένοι από τα σχέδιά τους για την «ελληνοτουρκική φιλία», στη Κωνσταντινούπολη πολλές λεπτομέρειες θυμίζουν 1955.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com