Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Σενάρια ακόμη και για εκλογές τον Μάιο – Πότε θα γίνει ο ανασχηματισμός .....



Οι τριγμοί στις τάξεις της τρικομματικής κυβέρνησης είναι πιο δυνατοί από ποτέ και ήδη έχουν αρχίσει να ακούγονται και τα σενάρια για πρόωρες εκλογές. 

Λίγο το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, λίγο η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές (σ.σ. μνημονιακή υποχρέωση αλλά κόκκινη γραμμή για τη ΔΗΜΑΡ), το φορολογικό νομοσχέδιο έρχονται να κάνουν τη... συμβίωση των κυβερνητικών εταίρων, δύσκολη. 

Τα crash test που περιμένουν την κυβέρνηση δεν είναι λίγα: ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές, φορολογικό νομοσχέδιο, απολύσεις στο δημόσιο (η τρόικα επιστρέφει και δεν τις έχει ξεχάσει), χαράτσι στα ακίνητα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος φρόντισε ήδη από το Κιλκίς να στείλει μήνυμα στον Αντώνη Σαμαρά: «μπορεί ο κ. Σαμαράς να θεωρεί ότι η κυβέρνηση είναι δική του και η ΝΔ ότι είναι της ΝΔ, αλλά είναι μια κυβέρνηση συνεργασίας τριών κομμάτων. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς εταίρους», είπε κι έθεσε εκ νέου ζήτημα ανασχηματισμού, επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων, λειτουργίας της κυβέρνησης και της Βουλής.

Πληροφορίες, γράφει το Έθνος, αναφέρουν ότι σε νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών μέρα στην προσεχή εβδομάδα, ο Αντώνης Σαμαράς θα επιχειρήσει να ρίξει τους τόνους και να ζητήσει να σταματήσουν οι δημόσιες δηλώσεις για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. 

Ένα χρόνο μετά την ορκωμοσία της τρικομματικής κυβέρνησης, βουλευτές δεν κρύβουν ότι «η χημεία που υπήρχε τότε, δεν υπάρχει πια». Και ήδη αρχίζουν να ψιθυρίζονται σενάρια εκλογών! 

Ήδη στα χέρια του Αντώνη Σαμαρά έχουν φτάσει εισηγήσεις για αιφνιδιαστική προσφυγή στις κάλπες και μάλιστα το φθινόπωρο. Και επιλέγεται το φθινόπωρο, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, γιατί συνεργάτες του πρωθυπουργού θεωρούν πως τότε η κυβέρνηση θα μπορεί να ευνοηθεί από το θετικό κλίμα αφού θα έχει τελειώσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, θα έχει αυξηθεί η ρευστότητα εξαιτίας του τουρισμού και κυρίως θα έχουν γίνει και οι εκλογές στη Γερμανία. 

Εκλογές το φθινόπωρο είναι το ένα σενάριο. Το δεύτερο είναι αυτό που θέλει την προσφυγή στις κάλπες να γίνεται τον Μάιο του 2014 μαζί με τις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές. 

Όσον αφορά στον ανασχηματισμό, φαίνεται πως σκέψη του Αντώνη Σαμαρά είναι να «παγώσει» το ενδεχόμενο ανασχηματισμού που όλα έδειχναν πως θα γίνονταν μετά το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com