Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Ο "Αντώνης", ο "Μιχάλης", οι απολύσεις και οι σκληρές αλήθειες ενός Ναύτη του Αιγαίου...



Δυστυχώς γι’ αυτούς και ευτυχώς για εμάς όσο κι’ αν προσπαθούν να κρυφτούν και να κρύψουν την αλήθεια δεν μπορούν να πετύχουν.

Η εφαρμογή κυβερνητικών επικοινωνιακών σχεδιασμών είχε σαν παράπλευρο αποτέλεσμα, παράμετρο που μάλλον δεν είχαν υπολογίσει σωστά, την αποκάλυψη των πραγματικών σχεδίων τόσο της τρικομματικής κυβερνώσας συμμαχίας όσο και της πραγματικής τροϊκανής υπερκυβέρνησης.

Κατ’ αρχάς ας δούμε σε τι πιθανόν αποσκοπούσε η « διαρροή» της συνομιλίας του «πρωθυπουργεύοντα Αντώνη» με τον «αρχηγεύοντα  Μιχάλη».
Μια πρώτη ανάγνωση μας δίνει το δικαίωμα να σκεφτούμε ότι αυτή η κίνηση έγινε προκειμένου να επανακτήσει η Νέα Δημοκρατία, δηλαδή το κόμμα του πρωθυπουργού της τριχρωματικής κυβέρνησης κ. Σαμαρά το απωλεσθέν πολιτικό πλεονέκτημα στον χώρο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μια δεύτερη ανάγνωση όμως μας δείχνει ότι αν και αυτός ήτανε ο κύριος στόχος δεν ήτανε όμως και  ο μοναδικός. Έτσι θα μπορούσε να δει κάποιος ότι
• Επιχειρείται για πρώτη ίσως φορά και με μοναδική σκέψη τα κομματικά οφέλη ο καταστροφικός διαχωρισμός των στελεχών των Ε Δ σε μικρή ελίτ ανωτάτων Αξιωματικών, οι οποίοι τάχα ήταν υψηλά αμειβόμενοι  και των υπολοίπων στελεχών.
 
Οι εμπνευστές έχουν στο μυαλό τους μόνο τα αριθμητικά δεδομένα και       νομίζουν ότι έτσι  θα γίνουν πιστευτοί και  αρεστοί στον μεγάλο αριθμό των στελεχών και ταυτόχρονα θα πετύχουν να μεταβιβάσουν τις ευθύνες, δεν είναι η πρώτη φορά εξάλλου που πολιτικοί επιχειρούν να μεταβιβάσουν  αλλού τις ευθύνες τους, για την διαφαινόμενη κακή κατάληξη του υπό συζήτηση «νέου» μισθολογίου στους ανωτάτους που  θα συμμετέχουν ως μέλη σε οποιανδήποτε επιτροπή, ενώ παράλληλα εκτιμούν ότι έτσι αποδυναμώνουν την όποια λογική πρόταση κατατεθεί για το μισθολόγιο ακόμα και εάν  αφορά τον εξορθολογισμό των αποδοχών των καταλυτικών βαθμών των αξιωματικών, με αυτές των υπολοίπων κρατικών λειτουργών.

• Επιχειρείται με την δημιουργία φόβου και ανασφάλειας η υποταγή και η φίμωση των στελεχών τα οποία δίνουν καθημερινά αγώνα.
Η συνεχής προσπάθεια εε και εα στελεχών των Ε Δ να παρουσιάζουν την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση  και να ενημερώνουν τον Ελληνικό Λαό για τις επιπτώσεις της στην Εθνική Άμυνα έχουν σαν αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα κίνημα διαμαρτυρίας το οποίο προκαλεί προβλήματα στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής πράγμα που δεν είναι αρεστό και αποδεκτό από την τρικομματική κυβέρνηση η οποία αδιαφορεί πλήρως για το ηθικό των Ε Δ.

• Επιχειρείται η προετοιμασία του Ελληνικού Λαού για την αποδοχή τόσο της σχεδιαζόμενης μείωσης των Ε Δ όσο και της αλλαγής του λόγου ύπαρξης και των αποστολών που θα πρέπει να έχουν οι Ε Δ της χώρας.

Έτσι, την μία έχουμε αναφορές περί δήθεν εξασφάλισης Ευρωπαϊκής προστασίας των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, λες και έχει υπάρξει ποτέ κάτι τέτοιο ή λες και ως λαός έχουμε ολοκληρωτικά απωλέσει την ιστορική μνήμη μας, και την άλλη έχουμε διάφορες τυχαίες διαρροές για αλλαγές, μειώσεις, απολύσεις που έγιναν ή υποτίθεται ότι γίνονται στις Ε Δ άλλων Ευρωπαϊκών χωρών οι οποίες δεν έχουν τα οικονομικά προβλήματα που έχει η χώρα μας με σκοπό να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη, να την πείσουν ότι οι Ε Δ είναι μεγάλες, αντιπαραγωγικές, κοστοβόρες ώστε να αποδεχτεί ευκολότερα στο κοντινό μέλλον, αυτό που επιβάλλουν για τους δικούς τους λόγους οι τροϊκανοί κυβερνώντες, την μείωση  και την αλλαγή των αποστολών των Ενόπλων Δυνάμεων .

Το ότι  βεβαίως, οι όποιες άλλες Ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες αναφέρονται  δεν έχουν τα προβλήματα που έχουμε εμείς με τους γείτονές μας, ούτε βρίσκονται στο ίδιο γεωπολιτικό περιβάλλον με αυτό της Ελλάδας, φαίνεται ότι τους υποδυόμενους τους κυβερνώντες δεν  τους απασχολεί.

• Η απαιτούμενη ψυχική συνοχή και το ηθικό ως απαραίτητα συστατικά του αξιόμαχου των Ε Δ είναι έννοιες παντελώς άγνωστες και αφήνουν αδιάφορους όσους σχεδιάζουν και εφαρμόζουν τέτοιες πολιτικές.
 
Μετά από αυτές τις σκέψεις και κάνοντας την υπόθεση ότι οι Κυβερνώντες δεν μπορούν ή δεν θέλουν να προβούν σε μια αξιολόγηση των επιπτώσεων που έχουν αυτού του είδους τα επικοινωνιακά τους παιχνίδια στις Ε Δ και να επιχειρήσουν έστω και μια μικρή διόρθωση, ο Αρχηγεύων άλλοτε λαλλίστατος Στρατηγός Κωσταράκος δεν ένοιωσε την ανάγκη να ενημερώσει τους πολιτικούς του προϊσταμένους, ναι μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνω και τους εκ των Ε Δ προερχομένους Υφυπουργούς, οι οποίοι ενεργούν ως έχοντας υποστεί πλήρη απώλεια μνήμης και γνώσεων εκτός και εάν δεχτούμε ότι  γνώσεις δεν διέθεταν ποτέ, και να προβεί σε μικρή διόρθωση με την διάψευση της είδησης που διέρρευσε το κυβερνητικό επικοινωνιακό επιτελείο ή αυτοϊκανοποιήθηκε επειδή φέρεται να έλαβε τα πρωθυπουργικά συγχαρητήρια.
 
Από όλες τις παραπάνω σκέψεις εκτιμώ ότι οι κυβερνώντες έχουν χάσει την επαφή με την σημερινή μαύρη πραγματικότητα και σκεπτόμενοι με όρους και συνθήκες άλλων εποχών ακουμπάνε πλέον το Εθνικά επικίνδυνο.
Θα μπορούσε κάποιος που ζει ή έζησε κοντά στην θάλασσα να πει, μην τους κοιτάτε πετάξτε τους στην θάλασσα.

Αλλά όχι , θα πρέπει να σκεφτούμε τα λόγια του ποιητή
« Σεβάσου την Θεά Θάλασσα
μου μαθαίνει ο κατά- Μάρκος
και ‘ γώ στο chart – room τον ακούω με προσοχή.
Για τα λάδια και τις βρώμες υπάρχουν τα sludge – boats
να τα κρατάς στα τάνκια κάτω στην μηχανή.
 
Η Θάλασσα, μου λέει
Έχει τους δικούς της νόμους
Καθαρούς, αντρίκειους καθ’ όλα σεβαστούς.
Δεν μπορείς να τους αμφισβητήσεις
Οφείλεις και πρέπει να τους υπακούς.
………………………………………
Ναι καπτα- Μάρκο τηρώ αυτά που μου ‘πες
Στον κρεατά όλη την βρώμα του καραβιού κρατώ.
 
Δεν τα ‘θαψα στην Θάλασσα με Ναυτικές Τιμές
τα συφιλιασμένα της ζωής, τα ανήθικα καθίκια.
Μονο τά ‘στειλα όξω μέσα σε σφραγιστά κουτιά
τα βρωμερά να ταΐσουν σαν κι΄ αυτούς στεριανά σκουλήκια.
 
Σεβάσου την Θεά Θάλασσα μ’ έμαθε ο καπτα- Μάρκος
Παίρνω τα κιάλια μου και με αγάπη
Τον αγνό και καθάριο ορίζοντα κοιτώ.»
 
 
                                       Ο Ναύτης του Αιγαίου
                                 ( Με σεβασμό στην Θάλασσα ) 

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com