Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο λιμάνι Μυτιλήνης με τους παράνομους μετανάστες...


Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στο LesvosPost, από την Παρασκευή έως σήμερα καταγράφηκαν πάνω από 150 νέες αφίξεις,
ανάμεσα τους δύο έγκυες γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι. 
Έκρυθμη η κατάσταση στο λιμάνι όπου το κλιμάκιο των "Γιατρών του Κόσμου" αντιμετώπισε αρκετά περιστατικά θερμικής εξάντλησης λόγω της πολύωρης έκθεσης στον ήλιο, ενώ μία έγκυος γυναίκα και δύο ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Με παρέμβαση ομάδας των Προσκόπων Λέσβου το μεσημέρι της Παρασκευής στήθηκαν πρόχειρα σκίαστρα,
με την έγκριση του λιμεναρχείου, όπου κατά προτεραιότητα χρησιμοποιήθηκαν από οικογένειες με μικρά παιδιά. 
Τη σίτιση ανέλαβαν για μία ακόμα φορά εθελοντές και ο Πάτερ Κύριλλος από το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία. 

Αδυναμία να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα δηλώνουν οι λιμενικοί υπάλληλοι που άμεσα θα ενημερώσουν τον εισαγγελέα, ενώ προειδοποιούν και για κινητοποιήσεις.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Λιμενικών Υπαλλήλων Φώτης Γαρουφαλιάς δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ: "Δυστυχώς μας φόρτωσαν ένα πρόβλημα στο οποίο δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε γνωρίζοντας ότι δεν μπορούμε να αντιδράσουμε. Αυτή τη στιγμή το λιμάνι έχει μετατραπεί σε χώρο κράτησης χωρίς να έχει καμία υποδομή και χωρίς να μας δίνουν τίποτα για τη σίτιση αυτών των ανθρώπων. Ταυτόχρονα τίθεται και θέμα για την υγιεινή πολλών συναδέλφων που έχουν οικογένειες και παιδιά. Άμεσα θα ενημερώσουμε τον εισαγγελέα για την κατάσταση και θα καταφύγουμε και σε κινητοποιήσεις αν συνεχιστεί η κατάσταση".
Την έντονη αντίδραση τους εκφράζουν και οι εθελοντές με προγραμματισμένη συγκέντρωση την Πέμπτη στις 19:00 στην Πύλη του Λιμανιού.

Το μέλος του Δικτύου "το Χωριό του Όλοι Μαζί" Στέλιος Κραουνάκης δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ: "Είναι πραγματικά εικόνες ντροπής μικρά παιδιά να μένουν στον ήλιο όλη τη μέρα και να κοιμούνται το βράδυ στο τσιμέντο κι όλα αυτά με την ευθύνη της ελληνικής πολιτείας. Είναι επίσης παράλογο να κρατούνται αυτοί οι άνθρωποι και μάλιστα αρκετοί από αυτούς για πολλές ημέρες. Ζητάμε άμεσα τη λειτουργία μιας ανοικτής δομής για την υποδοχή και τη φιλοξενία των προσφύγων και μεταναστών τύπου ΠΙΚΠΑ, με γνώμονα τη δική τους αλλά και τη δική μας αξιοπρέπεια".newit.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com