Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Το μοντέλο για κύριες και επικουρικές συντάξεις...



Τη δημιουργία ενός Εθνικού Οργανισμού Συντάξεων, στον οποία θα ενοποιηθούν όλα τα Ταμεία , σε πρώτη φάση της επικουρικής ασφάλισης, προσανατολίζεται να προχωρήσει εντός της επόμενης διετίας το υπουργείο Εργασίας.

Ταυτόχρονα, θα τεθεί σε εφαρμογή η βασική σύνταξη των 360 ευρώ, που από το 2015 και μετά θα εγγυάται το κράτος, μαζί με τις αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να προκύψει ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο στην κοινωνική ασφάλιση με σημαντικά μειωμένες τις συντάξεις που θα χορηγούνται στους δικαιούχους.
Όπως αναφέρει ρεπορτάζ κυριακάτικης εφημερίδας, το κυρίαρχο μοντέλο που η τρόικα και το υπουργείο Εργασίας θέλουν να εφαρμόσουν έχει ως βασικό του κορμό το ΙΚΑ. Στον μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέας της χώρας πρόκειται να ενσωματωθούν όλα τα υπόλοιπα Ταμεία, δημιουργώντας έναν πραγματικό κολοσσό.
Αυτό θα σημαίνει όμως και ταυτόχρονη εξισορρόπηση και των συντάξεων που χορηγούνται από κάθε Ταμείο χωριστά.


newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com