Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Κατασχέσεις μισθών και συντάξεων για χρέη προς το Δημόσιο...


Νομοσχέδιο που θα επιτρέπει την "ηλεκτρονική" και αυτόματη κατάσχεσηκαταθέσεων, μισθών, συντάξεων, ενοικίων,επιδομάτων και επιδοτήσεων για χρέη προς το δημόσιο περιλαμβάνει... σύμφωνα με πληροφορίες νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή και περιλαμβάνει επίσης τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις για τις καταθέσεις. Πρόκειται για το νομοσχέδιο για τη Λογιστική Τυποποίηση και τον Έλεγχο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ημερησίας, για τους μισθούς και τις συντάξεις ο νόμος προβλέπει την κατάσχεσή τους μέχριποσοστού 25% επί του συνολικού μηνιαίου ποσού και μόνο εφόσον το ύψος του ποσού είναι μεγαλύτερο των 1.000 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση το ποσό που απομένει μετά την κατάσχεση δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 1.000 ευρώ.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι με τις νέες ρυθμίσεις καθιερώνεται επίσης η δυνατότηταηλεκτρονικής κοινοποίησης ειδοποιήσεωνγια κατασχέσεις των παραπάνω στοιχείων, δηλαδή ακόμη και με mail ή sms.

Με τα ειδοποιητήρια θα δίνεται στους οφειλέτες προθεσμία μερικών ημερών για να προσέλθουν στις εφορίες τους προκειμένου να εξοφλήσουν τα χρέη ή να κάνουν διακανονισμό. Αλλιώς ξεκινά η διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων.

Ειδοποιήσεις θα λαμβάνουν και τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, από τα οποία έχουν απαιτήσεις οι οφειλέτες του δημοσίου, δηλαδή οι εργοδότες των οφειλετών αν πρόκειται για απαιτήσεις στο μισθό, τα ασφαλιστικά ταμεία για απαιτήσεις επί των συντάξεων, οι ενοικιαστές και οι τράπεζες για απαιτήσεις επί των καταθέσεων. 

Στην ίδια ρύθμιση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα προβλέπεται άρση του τραπεζικού απορρήτουατόμων που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα "μαύρου χρήματος", εντός 24 ωρών.


nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com