Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Βεβαιώσεις συντάξεων ΙΚΑ, ΟΓΑ και ΝΑΤ μέσω TAXIS...



Μέσω Διαδικτύου θα μπορούν για πρώτη φορά να λάβουν τιςβεβαιώσεις των συντάξεων τους για τα ποσά που καταβλήθηκαν το έτος 2012, στο ΙΚΑΟΓΑκαι ΝΑΤ οι συνταξιούχοι, ενόψει της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, τις επόμενες ημέρες, μέσω του TAXIS.

Παράλληλα, τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου
με συνεργασία του υπουργείου Εργασίας και του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα... εκδοθεί εγκύκλιος σύμφωνα με την οποία οι συνταξιούχοι των τριών παραπάνω ταμείων που δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδί­κτυο δύνανται να εξυπηρετούνται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).



Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται και σημαντική μείωση του διοικητικού κόστους ύψους 4 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία έκδοσης βεβαιώσεων συντάξεων για φορολογική χρήση ακολουθείται για τελευταία φορά, καθώς από το 2014 το σύνολο των δεδομένων του Εθνικού Μητρώου Συντάξεων «Ήλιος» θα αποστέλλεται στη γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Με τη νέα αυτή διαδικασία, τα καταβληθέντα ποσά των συντάξεων θα προσυμπληρώνονται αυτόματα στις φορολογικές δηλώσεις των συνταξιούχων, ώστε να κλείσει οριστικά μια πηγή διαρροής εσόδων, η οποία εκτιμάται, όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας, στα 85 εκατ. ευρώ ετησίως.

attikipress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com