Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Διαβάστε τα θέματα σε Αρχαία και Μαθηματικά - Οι πρώτες εκτιμήσεις δυσκολίας...



Με Αρχαία Ελληνικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης και Μαθηματικά Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (και των δύο κύκλων) συνεχίζονται οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψήφιους των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων.

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα των Αρχαίων Θεωρητικής Κατεύθυνσης.
Δείτε ΕΔΩ τα θέματα των Μαθηματικών Κατεύθυνσης.

Οι πρώτες εκτιμήσεις δυσκολίας

Σχετικά με τα Αρχαία, όπως επισημαίνει η καθηγήτρια Γεωργία Μακρή, τα θέματα ήταν απαιτητικά και πιο δύσκολα από τα περσινά. Στο διδαγμένο κείμενο, η ανάλυση ήταν για καλά προτετοιμασμένους μαθητές. Το αδίδακτο κείμενο εμφανίζει επίσης αρκετές δυσκολίες. 

Σχετικά με τα Μαθηματικά, σύμφωνα με τον καθηγητή Χρήστο Καλύβα, τα θέματα δεν χαρακτηρίζονται απλά, ενώ οι δυσκολίες αρχίζουν από το δεύτερο θέμα. Το τρίτο θέμα μπορεί να χαρακτηριστεί βατό ενώ το τέταρτο ήταν για καλά προετοιμασμένους μαθητές.

Το newpost.gr σε συνεργασία με τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς θα μεταδίδει μετά τη λήξη των εξετάσεων όλα τα θέματα και τις λύσεις των πανελλαδικών εξετάσεων.

Την Τετάρτη οι μαθητές θα διαγωνιστούν σε τέσσερα ακόμη μαθήματα κατεύθυνσης και συγκεκριμένα σε Λατινικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης, Χημεία Θετικής Κατεύθυνσης, Ηλεκτρολογία Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).

Για τους περισσότερους υποψήφιους οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 31 Μαΐου με Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων.

Για τους μαθητές, ωστόσο, που εξετάζονται σε ειδικά μαθήματα και ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες οι εξετάσεις θα συνεχιστούν και μέσα στον Ιούνιο.newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com