Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Συναγερμός στην κυπριακή ΑΟΖ από την προκλητική «παρέλαση» του τουρκικού θαλασσόλυκου...


Το παιχνίδι των προκλήσεων παίζει και πάλι ηΤουρκία,επιχειρώντας να δώσει μηνύματα σε ότι αφορά τα «δικαιώματα» που θεωρεί ότι διατηρεί στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.







Με 5 φρεγάτες του τουρκικού ναυτικού, τέσσερα υποβρύχια, μία κορβέτα, και 7 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, αλωνίζει στα κυπριακά χωρικά ύδατα η Τουρκία, σε μία προσπάθεια επίδειξης ισχύος, έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Με βάση το σενάριο που πραγματοποιείται, τα τουρκικά πολεμικά που συμμετέχουν στην άσκηση θαλασσόλυκος, θα εκτελέσουν ασκήσεις αποκλεισμού και κατάληψης μικρών νήσων, με ομάδες ειδικών δυνάμεων.

Εκείνο ωστόσο που ανησυχεί Λευκωσία και Αθήνα, οι οποίες συντονίζουν τις ενέργειες τους, είναι το ενδεχόμενο δημιουργίας νέων τετελεσμένων σε βάρος των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Δεν θεωρείται καθόλου τυχαία, η επιλογή για τη χρονική διεξαγωγή της άσκησης, αφού η επιβεβαιωτική γεώτρηση στο
Οικόπεδο 12, έχει προγραμματιστεί αρχές Ιουνίου.
newit.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com