Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

"Εμείς, παιδί μου, δεν έχουμε ίντερνετ"



Σοβαρά πρακτικά προβλήματα αντιμετωπίζει το υπουργείο Οικονομικών στην προσπάθειά του να εφαρμόσει από φέτος τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής για όλες τις φετινές φορολογικές δηλώσεις.

Εξαιτίας των προβλημάτων αυτών, εκατομμύρια φορολογούμενοι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία συνταξιούχοι, θα ταλαιπωρηθούν αφάνταστα. Πολλοί είναι αυτοί που δηλώνουν άγνοια χρήσης του διαδικτύου καθώς δεν έχουν καμία απολύτως εξοικείωση με το σύγχρονο αυτό τεχνολογικό μέσο.
Αποτέλεσμα, όπως δηλώνουν συνταξιούχοι  να αναγκάζονται να βάλουν το χέρι στην τσέπη ζητώντας τις υπηρεσίες λογιστή ή να καταφύγουν στη βοήθεια της νέας γενιάς.
«Αν δεν είχα τα παιδιά μου δεν ξέρω πως θα έκανα δήλωση. Μας αναγκάζουν να πληρώνουμε φοροτεχνικούς. Με τόσα κουρέματα που έχουν υποστεί οι συντάξεις μας ακόμα και αυτά τα 25 ευρώ δεν έχουμε να τα δώσουμε» δηλώνει συνταξιούχος ενώ άλλος, επίσης συνταξιούχος συμπληρώνει «δεν έχουμε ιδέα από όλα αυτά τα συστήματα και μηχανήματα. Δεν έχω ίντερνετ. Πρέπει σε μια κοινωνία να υπάρχει έγνοια για όλους, ειδικά σε τόσο σημαντικά ζητήματα».t0xwni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com