Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ Α/Υ ΠΟΛΕΜΟΥ "Mια ανάσα" από Μεγίστη, Ρω και Στρογγύλη πέταξαν τουρκικά ελικόπτερα και AΦΝΣ.




Μια "ανάσα" από το Καστελόριζο (Μεγίστη), την Στρογγύλη και την Ρω, τα νησιά βάσει των οποίων συνιστάται η δυνητική ελληνική ΑΟΖ στην Α.Μεσόγειο, πέταξαν σήμερα τουρκικά αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου / ναυτικής συνεργασίας και ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα σε αποστολές που αφορούσαν τον εντοπισμό και την βύθιση εχθρικών υποβρυχίων που σπεύδουν σε ενίσχυση αποκλεισμένων νήσων.

Τα ελικόπτερα και τα αεροσκάφη σε πολλές περιπτώσεις έγιναν ορατά από το Καστελόριζο, αλλά και από τους φρουρές σε Ρω και Στρογγύλη. Ειδικά τη νύχτα το σκηνικό που στήνεται από τον τουρκικό στόλο είναι πραγματικά εντυπωσιακό γύρω από τα νησιά με ελικόπτερα να εκτελούν νυχτερινές αποπροσνηώσεις και πτήσεις και τα φωτάκια πορείας να δείχνουν ότι περιτριγυρίζουν σαν πεινασμένοι λύκοι τα νησιά...
Όλα αυτά λίγες ώρες μετά την ελληνική άσκηση στα Καράβια στην οποία έγινε βολή εκπαιδευτικών τορπιλών από ένα υποβρύχιο και ένα ελικόπτερο ανθυποβρυχιακού πολέμου.
Τα τουρκικά εναέρια μέσα μπήκαν αρκετές φορές εντός του Εθνικού Εναέριου Χώρου. Ανάλογη δραστηριότητα είχαμε και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.
Συνολικά σήμερα παραβίασαν τον ΕΕΧ 1 CN-235 και 8 ελικόπτερα,
Το αποτέλεσμα ήταν να έχουμε 13 παραβιάσεις και 14 παραβάσεις των κανόνων του FIR αφού αρνήθηκαν να καταθέσουν σχέδια πτήσης.
Τα ελληνικά μαχητικά που περούσαν στην περιοχή, απλά επιτηρούσαν, όπως έχουν λάβει εντολή και δεν πλησίασαν τα τουρκικά ανεάρια μέσα. Πάντως, κατά το ΓΕΕΘΑ, αυτό λογίζεται ως "αναχαίτιση".
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com