Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Μπαλτάκος: Η ΚΕΝΕ δεν ενέκρινε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο!!!



Διατυπώθηκαν ενστάσεις για σημεία τα οποία θεωρήθηκε ότι μπορεί να παρουσιάσουν κώλυμα συνταγματικότητας.


Διευκρινήσεις για τη χθεσινοβραδινή επεξεργασία του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου από την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή έδωσε πριν από λίγο ο Γραμματέας της Κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος διαψεύδοντας σημερινά δημοσιεύματα ότι η ΚΕΝΕ ενέκρινε το νομοσχέδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr η αλήθεια είναι ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης όχι μόνο δεν ενεκρίθη το νομοσχέδιο αλλά διατυπώθηκαν ενστάσεις για σημεία τα οποία θεωρήθηκε ότι μπορεί να παρουσιάσουν κώλυμα συνταγματικότητας ενώ ζητήθηκε και να αποσαφηνιστούν πολλοί όροι όπως εθνότητα, μίσος, γενοκτονία κλπ.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Με αφορμή δημοσιεύματα Τύπου ως προς την χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, θεωρούμε σκόπιμο να επισημάνουμε τα ακόλουθα:
1. Η ΚΕΝΕ συνεδρίασε χθες σε αρχική συνεδρίαση και εξέτασε το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
2. Έγιναν παρατηρήσεις και ζητήθηκαν διευκρινήσεις κατ' αρχήν ως προς τη νομική αναγκαιότητα κατάθεσης του νομοσχεδίου, σε σχέση με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, αλλά και ως προς τις επιμέρους διατάξεις του.
3. Η ΚΕΝΕ, όπως πάντα γίνεται, επιφυλάχθηκε να διατυπώσει τις απόψεις της με την έκδοση σχετικού πρακτικού, όταν ολοκληρωθεί η επεξεργασία του νομοσχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com