Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Αλβανική «περιοχή» η Βορειοδυτική Ελλάδα, σύμφωνα με την σχολική γεωγραφία των Αλβανών.



Διαστρεβλώνουν ακόμη και την ιστορία με τον Πύρρο…

Ακάθεκτο το Αλβανικό κατεστημένο συνεχίζει να πλαστογραφεί την Ιστορία, διδάσκοντας μάλιστα τους μαθητές των σχολείων της ότι η Βορειοδυτική Ελλάδα από τη Φλώρινα μέχρι την Πρέβεζα είναι αλβανικό έδαφος. Και αν μέχρι πρόσφατα αυτό συνέβαινε κατά κύριο λόγο με τα βιβλία της Ιστορίας,  την τελευταία χρονιά επεκτάθηκε και στο νέο βιβλίο της Γεωγραφίας, όπου επίσης καλλιεργείται η ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας. 
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει  το Info – preveza  οι μαθητές  διδάσκονται όχι μόνο για τη γεωγραφία της χώρας τους αλλά και για περιοχές όμορων χωρών που, σύμφωνα με τους συγγραφείς, κατοικούνται από Αλβανούς.
Στις «αλβανικές περιοχές» (treva shqiptare) που έμειναν εκτός αλβανικού κράτους περιλαμβάνονται το Κοσσυφοπέδιο, τμήματα του Μαυροβουνίου και της Σερβίας, η μισή έκταση των Σκοπίων και βέβαια ολόκληρη η ΒΔ Ελλάδα, με τους ΝομούςΦλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίαςκαι το βόρειο τμήμα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Οι συγγραφείς μάλιστα προχωρούν σε ένα ακόμη παραπάνω βήμα, υποστηρίζοντας πώς   η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει «εθνοκάθαρση» με στόχο τον αφανισμό των Αλβανών που ζούσαν εκεί.
Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας φτάνει μάλιστα στο σημείο να εντάσσουν και τον βασιλιά Πύρρο, στο πάνθεον των Αλβανών Ηρώων. Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η Αλβανία διεκδικεί την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και με την πλήρη ανοχή των Ελληνικών κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων, που παρακολουθούν με απάθεια την αλυτρωτική πολιτική της Αλβανίας!
proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com