Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Τρομερή κλιμάκωση της Ρωσίας στη μάχη των κατασκόπων…



«Μαύρα τα μαντάτα» από το μέτωπο των αμερικανο-ρωσικών σχέσεων, αφού τα τελευταία 24ωρα η κατάσταση κλιμακώνεται συνεχώς. Όπως μεταδίδει σε ρεπορτάζ της η βρετανική «Telegraph» οι Ρώσοι προέβησαν σε μια ασυνήθιστη κίνηση για τα ειωθότα στον «γκρίζο» κόσμο της κατασκοπείας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ρωσική πλευρά και συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της FSB, προχώρησε στην αποκάλυψη του ονόματος του σταθμάρχη της CIA στη Μόσχα, ο οποίος βρίσκεται στην πρεσβεία με την ιδιότητα του συμβούλου, όπως αποκάλυψε απλή έρευνα στα ονόματα του προσωπικού της αμερικανικής διπλωματικής αντιπροσωπείας! Ο εκπρόσωπος είναι βέβαια… αναλώσιμος αν χρειαστεί να του χρεωθεί σφάλμα για να εξομαλυνθούν οι διμερείς σχέσεις. Την αποκάλυψη δεν την έκανε μεγαλόσχημος.
Είναι πλέον πολύ πιθανή η οργισμένη αντίδραση από την πλευρά της Ουάσιγκτον, η οποία κανείς δεν ξέρει τι μορφή θα πάρει. Έχουν κάτι για να αποκαλύψουν για τη δραστηριότητα των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ; Ή αποτελεί ευθεία πρόκληση των Ρώσων προς τους Αμερικανούς ότι «τους έχουν πάρει τον αέρα» στον κόσμο της κατασκοπείας; Ή τέλος, είναι ησυνολική εκδίκηση για την αποκάλυψη του εν υπνώσει ρωσικού δικτύου κατασκοπείας στις ΗΠΑ πριν καιρό;
Όλα αυτά θα φανούν. Το σίγουρο είναι ότι οι ταραγμένες σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών δεν προαναγγέλλουν θετικές εξελίξεις για την περιοχή μας που «βράζει»… Ας ελπίσουμε ότι είναι τα συνήθη διπλωματικά παιχνίδια εν όψει της συνάντησης Ομπάμα – Πούτιν τον ερχόμενοι Σεπτέμβριο (θα προηγηθεί σε λίγο καιρό η συνάντηση στη Βόρεια Ιρλανδία) όπου θα τεθούν οι βάσεις για τη «νέα σχέση» μεταξύ των δυο.
defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com