Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Φεύγει ένας μεγάλος «βραχνάς» για τα στρατιωτικά νοσ/μεία...


Σε πορεία οριστικής ρύθμισης και εξόφλησης των οφειλών έναντι των προμηθευτών υγειονομικού υλικού και φαρμάκων εισήλθαν τα στρατιωτικά νοσοκομεία.


Το ζήτημα αυτό αποτελούσε τα τελευταία χρόνια, το κυριότερο πρόβλημα των Στρατιωτικών Νοσοκομείων (401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαίδευσης, Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας) καθώς και του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ).
Οι οφειλές αυτές δημιουργήθηκαν γιατί τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας, για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν εκπλήρωναν τις χρηματικές τους υποχρεώσεις απέναντι στα στρατιωτικά νοσοκομεία και το ΝΙΜΤΣ, οι οποίες αφορούν την παροχή υπηρεσιών υγείας (νοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή περίθαλψη) στους ασφαλισμένους των ταμείων.
Όπως είναι αυτονόητο, η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των στρατιωτικών νοσοκομείων και του ΝΙΜΤΣ και σαφώς
Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) επεσήμανε όλα τα παραπάνω προβλήματα και προκάλεσε τις απαραίτητες ενέργειες οι οποίες εκπορεύθηκαν από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ώστε σε συνεργασία-συντονισμό με το Υπουργείο Οικονομικών υπεγράφη Μνημόνιο Κατανόησης για την χρηματοδότηση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των στρατιωτικών νοσοκομείων – ΝΙΜΤΣ.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και να βρίσκεται σε εξέλιξη η υλοποίηση της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των στρατιωτικών νοσοκομείων – ΝΙΜΤΣ προς τους προμηθευτές υγειονομικών υλικού και φαρμάκων.
Η παραπάνω διαδικασία υλοποιείται με γοργούς ρυθμούς, από τις Διευθύνσεις Οικονομικών Υπηρεσιών των Στρατιωτικών Νοσοκομείων-ΝΙΜΤΣ σύμφωνα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα με σκοπό την πληρωμή όλων των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των νοσοκομείων εντός των προθεσμιών που έχουν καθοριστεί.
Οι ενέργειες αυτές ήδη έχουν ομαλοποιήσει σε σημαντικό βαθμό τα υπάρχοντα προβλήματα στα στρατιωτικά νοσοκομεία και το ΝΙΜΤΣ, αποκαθιστώντας την εύρυθμη λειτουργία τους ώστε να παρέχουν υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου.defencepoint

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com