Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Δύο τα αντιρατσιστικά πονήματα στη Βουλή ....



Με... δύο νομοθετικά κείμενα εμφανίζεται η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή. Νωρίτερα –και όπως αναμενόταν– το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ κατέθεσαν από κοινού το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του Αντώνη Ρουπακιώτη που απέκλεισε από τη συζήτηση το Μαξίμου.

Μέχρι το απόγευμα, όμως, θα έχει κατατεθεί και η πρόταση νόμου της ΝΔ με «ορισμένες προσθήκες» στον ισχύοντα νόμο που ψηφίσθηκε το 1979.

Ποιοι θα ψηφίσουν τι; Προς το παρόν, στελέχη και των τριών κομμάτων λένε ότι θα επιχειρηθεί «σύνθεση» ώστε το τελικό κείμενο να μπορεί να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των 151 βουλευτών.

Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει η ανακοίνωση της ΝΔ με την οποία συνοδεύει την κατάθεση των «ορισμένων προσθηκών»:

Πρώτον, γίνεται αναφορά στο όνομα του ιδρυτή του κόμματος (για ευνόητους λόγους όσον αφορά στη συσπείρωση των βουλευτών της) καθώς, μεταξύ άλλων, τονίζεται: «Το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για το ρατσισμό, ο νόμος δηλαδή 927/1979 του Κωνσταντίνου Καραμανλή, είναι επαρκής για την αντιμετώπιση των φαινομένων ρατσιστικής βίας».

Δεύτερον, επιχειρείται να γίνει διαχωρισμός από τα «θέλω» της Χρυσής Αυγής με την επισήμανση: «Προσδοκούμε ότι όλα τα κόμματα – πλην βεβαίως της Χ.Α. – θα τις ψηφίσουν, αφού κανένας δεν μπορεί να έχει την οποιανδήποτε αναστολή για τις προσθήκες αυτές και την καταδίκη του ναζισμού».


ΔΗΜΑΡ: Να ψηφίσει η ΝΔ την πρότασή μας

Δεν ικανοποιείται η ΔΗΜΑΡ από τις «προσθήκες» της ΝΔ στον νόμο του 1979 και καλεί τον πρώτο κυβερνητικό εταίρο να στηρίξει την πρόταση νόμου που κατέθεσε η ίδια από κοινού με το ΠΑΣΟΚ.

Σε ανακοίνωση του κόμματος σημειώνεται:

«Οι ‘προσθήκες’ που κατέθεσε η Ν.Δ. στο νόμο του 1979 για τη ρατσιστική βία επιβεβαιώνουν ότι το σχέδιο νόμου για την ‘καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας’ ήταν και είναι αναγκαίο και επιβεβλημένο.


Από το ‘δεν χρειάζεται νέος νόμος’, η Ν.Δ. μετακινήθηκε στην κατάθεση ‘προσθηκών’.

Καλούμε τη Ν.Δ. και όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου, από υπεύθυνη δημοκρατική θέση, να ψηφίσουν την πρόταση νόμου που έχουμε καταθέσει στη Βουλή».capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com