Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Σε Κέντρο Aντιβαλλιστικής 'Aμυνας αναβαθμιζεται το Πεδίο Βολής Κρήτης ! ( video)


Τα 49 χρόνια από την ίδρυση του συμπληρώνει το Πεδίο Βολής Κρήτης ενώ συζητείται η αναβάθμισή του ...Απο τις Χώρες Χρήστες του Π.Β.Κ !
Σε Κέντρο Aντιβαλλιστικής Άμυνας είναι  πολύ πιθανόν να αναβαθμιστεί το Πεδίο Βολής Κρήτης. 

Αυτό επισημαίνεται σε χθεσινή ανακοίνωση της μονάδας με αφορμή τον εορτασμό των 49 χρόνων από την ίδρυσή της που θα γίνει στις στις 11 Ιουνίου και ώρα 10 το πρωί στις εγκαταστάσεις του Στρατωνισμού Π.Β.Κ. στη διασταύρωση προς Στέρνες Ακρωτηρίου και Αεροδρόμιο.
       Βολή ''Patriot''
Στην ανακοίνωση  αναφέρεται ότι από τον Οκτώβριο του 2007 στο Π.Β.Κ. εκτελούνται και αντιβαλλιστικές βολές οι οποίες και συνεχώς γίνονται πιο ρεαλιστικές με τη χρήση πολυπλοκότερων σεναρίων και βελτιωμένων στόχων υψηλών επιδόσεων. 

Σε εξέλιξη επίσης είναι, στο επίπεδο του SHAPE, η εμπλοκή του ΠΒΚ ως Training and Experimental Center στα προγράμματα αντιβαλλιστικής άμυνας δεδομένου ότι διαθέτει σημαντική εμπειρία σε αντιβαλλιστικές βολές.
Το Π.Β.Κ. είναι ίσως το μοναδικό Πεδίο Βολής στην Ευρώπη και την Μέση Ανατολή που δύναται να καλύψει τις ανάγκες εκπαίδευσης και αξιολόγησης σε απολύτως ρεαλιστικές συνθήκες διαφόρων Μονάδων και ποικιλίας οπλικών συστημάτων.


   Στο χώρο του Πεδίο Βολής και η φοβερή άσκηση ...΄΄ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΓΡΥΠΑΣ''
 Επιπλέον η θέση του στο στρατηγικής σημασίας νησί της Κρήτης σε συνδυασμό με την υποδομή του και τις υπάρχουσες αεροναυτικές εγκαταστάσεις στην ίδια περιοχή δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε χρήστη να συνδυάσει τη ρεαλιστική εκπαίδευση - αξιολόγηση που το Π.Β.Κ. προσφέρει με:

•Πλήρη αεροναυτική υποστήριξη και ευκολίες.
•Εκπαίδευση στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ-NMIOTC).
•Ανάπαυση - ψυχαγωγία προσωπικού.
Το ΠΒΚ κατασκευάστηκε με δαπάνες του ΝΑΤΟ, κατά την περίοδο 1965 - 1968 και βρίσκεται σε συνεχή λειτουργία μέχρι σήμερα. Στις 11 Ιουνίου του 1964, υπογράφηκε η ιδρυτική Πολυμερής Συμφωνία για τη χρήση και λειτουργία του ΠΒΚ από τις χώρες: Βέλγιο, Γαλλία, Δ. Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Νορβηγία, Ολλανδία και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.


Σήμερα χρησιμοποιείται από τέσσερις χώρες: Γερμανία, Ελλάδα, Ολλανδία και Βέλγιο. (άποψη του χώρου εκτοξεύσεως του Π.Β.Κ_)
Το Π.Β.Κ. υπάγεται διοικητικά στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας (Γ.Ε.Ε.Θ.Α.), ενώ για θέματα αξιολόγησης βολών ενεργεί σύμφωνα με τις οδηγίες και κατευθύνσεις του ανώτατου στρατηγείου του ΝΑΤΟ (SHAPE).
Σύμφωνα με την Πολυμερή Συμφωνία, αποστολή του Π.Β.Κ. είναι να παρέχει στις μονάδες αεράμυνας όλων των Κλάδων τις δυνατότητες που απαιτούνται για την εκτέλεση βολών διαφόρων τύπων με επιτυχία και ασφάλεια διεξάγοντας μάλιστα και αξιολόγηση τους σύμφωνα με τις πλέον έγκυρες διαδικασίες του ΝΑΤΟ και παρέχοντας την αντίστοιχη πιστοποίηση μέσω του πολυεθνικού τμήματος αξιολογήσεων.

 ""To Π.Β.Κ επισκέφτηκε την Δευτέρα 27 Μαίου ο ΑΚΑΜ Γερμανίας και ενημερώθηκε απο τον Δκτή του Π.Β.Κ Ταξίαρχο Σκυλάκη Λάζαρο για την αποστολή  φώτο ""

Επιπλέον το Π.Β.Κ. χρησιμοποιείται ως ένας χώρος δοκιμών για τον έλεγχο και αξιολόγηση νέων πυραυλικών οπλικών συστημάτων, Α/Α πυροβόλων και συστημάτων στόχων. Συνολικά στο Π.Β.Κ. εκπαιδεύτηκαν μέχρι σήμερα 396.000 περίπου Αξ/κοί και οπλίτες. Επιπρόσθετα από το 1968 μέχρι σήμερα, υπολογίζεται ότι μας επισκέφθηκαν περίπου 70.000 επισκέπτες για ενημέρωση επί της αποστολής μας και παρακολούθηση βολών.

   Βoλή '' ΧΩΚ ''
Βολές εκτελούνται όχι μόνο από τις Ένοπλες Δυνάμεις των Χωρών Χρηστών αλλά και από τις υπόλοιπες χώρες του ΝΑΤΟ ακόμη και από χώρες μη μέλη του ΝΑΤΟ κατόπιν έγκρισης του τελευταίου. Πολυεθνικές Βολές εκτελούνται στο Π.Β.Κ. και συνεχώς εκφράζεται ενδιαφέρον από περισσότερες χώρες για συμμετοχή τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com