Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Απαράδεκτο πολιτικό παιχνίδι με το αντιρατσιστικό.....


Πολιτικά παιχνίδια παίζουν οι κυβερνητικοί εταίροι προσπαθώντας να φανούν «σκληροί» και να «μαντρώσουν» τους ψηφοφόρους τους, τη στιγμή που οι αντιδράσεις σε άλλα ζητήματα που αφορούσαν σκληρά μέτρα τα οποία λήφθηκαν μετά από τη διατύπωση των απαιτήσεων της Τρόικα, ήταν στην καλύτερη περίπτωση αναιμικές.


Οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης, των ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς αντίστοιχα, εμφάνισαν ένα πρόσωπο αποφασισμένου να έρθει σε ρήξη, με αποτέλεσμα να εγείρεται η απορία που ήταν αυτή η συμπεριφορά όταν ψηφίζονταν σκληρά εισπρακτικά και φορομπηχτικά μέτρα, αφού εάν είχε εκδηλωθεί τότε, θα μπορούσε ενδεχομένως να είχε βοηθήσει και την εθνική διαπραγματευτική θέση.
Τώρα σηκώνουν τους τόνους σε ένα θέμα που γνωρίζουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα υποκύψει, αφού αυτό θα συνιστούσε για τον ίδιο και το κόμμα του πολιτική αυτοκτονία, ενώ οι ίδιοι δεν δείχνουν να συγκινούνται από τις σφυγμομετρήσεις που δείχνουν ότι σε περίπτωση που συναινούσε η Νέα Δημοκρατία θα έχανε ένα μέρος των ψηφοφόρων προς τη Χρυσή Αυγή, άρα με τη στάση τους θα κατέληγαν να ενισχύσουν τον πολιτικό φορέα που φέρονται να μάχονται…
Εντύπωση προκάλεσε επίσης και η αναφορά στην «ιδεολογία του κόμματος» από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ, όχι διότι είναι κακό, αλλά για τον απλούστατο λόγο της μη κατανόησης ότι και η πλευρά της Νέας Δημοκρατίας θα μπορούσε να επικαλεστεί το ίδιο ακριβώς πράγμα!
Κάτι ακόμα που δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται επαρκώς, είναι ότι θα μπορούσε να έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο που έχει προκαλέσει σημαντικές αντιδράσεις (δε μιλάμε για φαιδρότητες τύπου Ρεπούση βέβαια) και η Νέα Δημοκρατία να μη θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, οπότε οι πολιτικοί αρχηγοί και θα έδιναν την παράστασή τους και το νομοσχέδιο θα καταψηφιζόταν.
Η εντύπωση που μας έχει δοθεί είναι αφενός ότι το θέμα στερείται της σημασίας που προσπαθούν να του δώσουν για πολιτικούς – κομματικούς λόγους οι Βενιζέλος και Κουβέλης (οι προσαρμογές της υπάρχουσας νομοθεσίας είναι μικρότερες από την εντύπωση που επιχειρείται να δοθεί), ενώ αφετέρου δεν νομίζουμε ότι κάποιος εκ των δύο θα κερδίσει κάτι εάν προχωρήσει και ρίξει την κυβέρνηση (υποκειμενική μας εκτίμηση είναι ότι η πιθανότητα είναι μικρή). Υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε ακόμα και να ενισχύσει εκλογικά τη Νέα Δημοκρατία, ενώ το μέλλον των ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα εξακολουθούσε να είναι – όπως άλλωστε και σήμερα – αβέβαιο.
Εάν τώρα επιθυμούν να ρίξουν την κυβέρνηση, πέραν του ότι θα πρέπει να εξηγήσουν γιατί δεν το έκαναν σε θέματα πραγματικής ουσίας που ανέκυψαν στο παρελθόν, ενώ θα χρεωθούν το πολιτικό αδιέξοδο που θα ενσκήψει και τις δραματικές συνέπειες που θα το συνοδέψουν, είναι ελεύθεροι αν το κάνουν. Βέβαια, ακόμα και τώρα, η πιο λογική έξοδος από την κυβερνητική κρίση είναι ο συμβιβασμός, αφού πρώτα τελειώσει το πολιτικό θέατρο για εσωτερική κατανάλωση.
Το να μην επιθυμούν άλλο τη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, είναιαπολύτως θεμιτό και κατανοητό, ασχέτως του αν κάποιος πιστεύει ότι θα αποβεί ευεργετικό ή καταστροφικό για τη χώρα. Το να παίζουν θέατρο οι πολιτικοί αρχηγοί και στο τέλος απλά να υποχωρούν κάθε λίγο και λιγάκι, κουράζει τον κόσμο και αποτελεί πολιτικό ελιγμό της δεκαετίας του 1980 που δεν θα τους αποφέρει πολιτικά-εκλογικά οφέλη.
defencepoint.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com