Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑΥΜΑΖΑΝ ΟΙ ΒΟΜΒΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΣΤΟΝΗΣ Ο ''ακραίος'' Ελληνας ιμάμης διχάζει τη Βρετανία...


Ένας ελληνικής καταγωγής Ιμάμης έχει περίοπτη θέση στα δημοσιεύματα των βρετανικών μέσων ενημέρωσης που ακολούθησαν τη δολοφονία του Λι Ρίγκμπι από δύο Μουσουλμάνους στο Λονδίνο.
 
Ο 33χρονος Ανδρέας Τζώρτζης, ο οποίος συγκαταλέγεται σύμφωνα με τον βρετανικό τύπο στους ριζοσπάστες ιμάμηδες που δίνουν «εξτρεμιστικές» διαλέξεις σε πανεπιστήμια ανά τον κόσμο, περιγράφεται από το περιοδικό «Τhe Week» αλλά και από τους Times του Λονδίνου ως ένας «σοβαρός, πειστικός, ακραίος κι ευπαρουσίαστος ριζοσπάστης» τα κηρύγματά του οποίου, μάλιστα, φέρεται να έχει παρακολουθήσει μέσω YouTube και ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ, ένας εκ των βομβιστών της Βοστώνης.
 
Σε ορισμένα από τα βίντεο αυτά ο Χαμζά Τζώρτζης εμφανίζεται να απορρίπτει την ιδέα της ελευθερίας του λόγου αλλά και την ιδέα της ελευθερίας εν γένει.
 
Σύμφωνα με τους Times ο Τζώρτζης υπήρξε μέλος του ριζοσπαστικού κινήματος Χιζμπ ουτ Ταχρίρ από το οποίο, όπως δήλωσε ο ίδιος, έφυγε κυρίως εξαιτίας πολιτικών, θεολογικών και πνευματικών διαφορών.
 
Το Χιζμπ ου Ταχίρ, ή αλλιώς Κόμμα της Ελευθερίας, ιδρύθηκε το 1953 ως πολιτικό κόμμα με μοναδικό σκοπό τη δημιουργία ενός υπερεθνικού ισλαμικού κράτους.
 
Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν ακόμη ότι ο Τζώρτζης μετέχει στην Ακαδημία Ισλαμικής Εκπαιδευτικής Ερευνας, οργάνωση, η οποία φιλοξενεί πολλούς γνωστούς Βρετανούς μουσουλμάνους που κηρύττουν την αντίθεσή τους στη δημοκρατία και διαδίδουν μηνύματα μίσους κατά των Εβραίων και των ομοφυλόφιλων. 
 
Από την πλευρά του ο Χαμζά Τζώρτζης σε ανάρτηση του στο Facebook αποκήρυξε την πράξη των δολοφόνων του Ρίγκμπι γράφοντας πως «ο άνδρας που σκότωσε με μαχαίρι έναν άνθρωπο σήμερα στο Λονδίνο διέπραξε μια εγκληματική πράξη, μία πράξη κακίας. Προσεύχομαι για να παραμείνουν όλες οι κοινότητες ενωμένες και να μη διχαστούν από το μίσος. Όποιος το έκανε αυτό δεν εκπροσωπεί καμία κοινότητα και καμία θρησκεία».
 
Την ίδια ώρα στην προσωπική του ιστοσελίδα παραδέχεται ότι πριν από κάποια χρόνια όντως έκανε αναφορές για την ελευθερία του λόγου, τις οποίες, όμως, τονίζει ότι σήμερα τις έχει αποκηρύξει. Προσθέτει, επίσης, ότι δεν εμπλέκεται σε πράξεις που προκαλούν κοινωνικό διαχωρισμό, και κυρίως απορρίπτει όλες τις μορφές της τρομοκρατίας.  
 
«Όπως και η πλειοψηφία των μουσουλμάνων που αγαπούν την ειρήνη, αρνούμαι τον ισχυρισμό ότι ο ισλαμικός νόμος είναι βίαιος», γράφει στη σελίδα του. Στην ιστοσελίδα του απαντά και σε όσα του προσάπτουν σχετικά με την στάση του απέναντι στους ομοφυλόφιλους λέγοντας ότι μπορεί – όπως και στις περισσότερες θρησκείες – να θεωρεί την ομοφυλοφιλία ως αμαρτία αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι περισσότερο για τη στάση του απέναντι στους ανθρώπους που κάνουν αυτές τις επιλογές. 
 
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com