Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Ισραήλ: Μετωπική για τη στράτευση των υπερ-ορθόδοξων…

«Άρχισαν τα όργανα» στην κυβέρνηση Νετανιάχου, με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάιρ Λάπιντ, να απειλεί να ρίξει την κυβερνητική συμμαχία που μετρά μόλις τρεις μήνες «ζωής», εάν δεν εφαρμοστεί η υποχρεωτική στράτευση και για τους υπερ-ορθόδοξους Εβραίους (γνωστούς ως Χαρεντί)!


Το προτεινόμενο νομοσχέδιο δεν πέρασε από το υπουργικό συμβούλιο, επειδή ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Μοσέ Γιααλόν, είχε ενστάσεις στη δικαστική δίωξη των υπερ-ορθόδοξων σε περίπτωση ανυποταξίας.
Ως εξωτερικοί παρατηρητές και χωρίς καλή και βαθιά γνώση των ισορροπιών στο εβραϊκό κράτος, δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε ότι είναι παράδοξο να μη στρατεύονται οι υπερ-ορθόδοξοι σε μια χώρα που στρατεύονται από νεότατης ηλικίας οι γυναίκες, σε μάχιμους ρόλους, ένα δεδομένο που έχει καταστήσει στο διαδίκτυο μεγάλο «σουξέ» τις φωτογραφίες με τις νεαρές ισραηλινές να φορούν στολές παραλλαγής και να κουβαλούν όπλο…
dence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com