Κυριακή 5 Μαΐου 2013

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΑΛΥΤΡΩΤΗ ΑΚΟΜΗ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ...



Με ιδιαίτερη επισημότητα και τιμές αρχηγού κράτους υποδέχθηκε, για πρώτη φορά επισήμως, η Κύπρος χθες το απόγευμα στο αεροδρόμιο Λάρνακος.

Στα Ιεροσόλυμα για τον σκοπό αυτό είχει μεταβεί για να το συνοδεύσει από τον ναό της Αναστάσεως στο νησί, μετά από σεπτή εντολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Πυλιώτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα είναι μία από τις πιο έντονες και πιο ιερές στιγμές της Χριστιανοσύνης, με μία μακρά ιστορία και έναν ιδιαίτερα μυστηριακό χαρακτήρα και λαμβάνει χώρα στις 12 η ώρα το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου.

Φέτος μάλιστα στην ιερή αυτή τελετή παρέστη και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και η οικογένεια του.

Η τελετή χαίρει ευρύτερου σεβασμού και προστατεύεται από διεθνείς συνθήκες περί ελευθερίας και σεβασμού των δογμάτων και των ιερών παρ’ εκάστου προσκυνημάτων.

Αμέσως μετά την άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και την τελετή της υποδοχής ο π. Ιερώνυμος μετέφερε το Άγιο Φως στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, δίπλα από το μέγαρο της Αρχιεπισκοπής στην Λευκωσία, απ’ όπου θα το παραδόθηκε στη συνέχεια στους ιερείς για να το μεταφέρουν στις ενορίες τους και να το διανείμουν στους πιστούς πριν την  Αναστάσιμη Ακολουθία. (πληροφ. από romfea.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com