Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Οι «μαύρες τρύπες» του ΠΑΣΟΚ απειλούν το κομματικό σύστημα.........



Οι «μαύρες τρύπες» του ΠΑΣΟΚ απειλούν να ρουφήξουν το κομματικό σύστημα εξουσίας της μεταπολίτευσης, αν και θα έπρεπε να έχει ήδη παρέμβει εισαγγελέας για τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος ωστόσο αναμένονται θεσμικές παρεμβάσεις.

Ο Πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις για αυστηρότερο έλεγχο του πολιτικού χρήματος, μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και διαφάνεια στην ιδιωτική χρηματοδότηση. Οι πρωτοβουλίες θα αναληφθούν εκ των πραγμάτων λίγο πριν το συνέδριο της ΝΔ και θα ανοίξει και η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος.  

Ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης  Στυλιανίδη, βρίσκεται στην τελική επεξεργασία του σχετικού νομοσχεδίου που θα τεθεί προς διαβούλευση και όπου θα επιχειρηθεί να ενσωματωθούν και οι προτάσεις του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr έχει ολοκληρωθεί η συγκέντρωση των προτάσεων και αυτή τη στιγμή στο στάδιο της επεξεργασίας καθορίζονται οι άξονες ν πάνω στους οποίους θα δομηθεί το υπό συζήτηση νομοσχέδιο. Τα βασικά σημεία είναι τα εξής:

- Μείωση της κρατικής χρηματοδότησης

- Νομιμοποίηση της ιδιωτικής χρηματοδότησης με διαφάνεια και αύξηση του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου προς κόμματα και πρόσωπα σε σχέση με το ισχύον 15.000€ και 3.000€ αντίστοιχα

- Απαγόρευση ανώνυμων επιχορηγήσεων – υποχρεωτική επώνυμη δημοσιοποίηση χορηγών

- Ονομαστικά όλες οι δωρεές και επιχορηγήσεις, μέσω τραπέζης και θα δηλώνονται στην εφορία από το δωρητή  (έκπτωση φόρου)

- Αυστηροποίηση ποινών για τους εμπλεκόμενους (δωρητές και δωρολήπτες) σε περίπτωση μη τήρησης των όρων χρηματοδότησης

- Οικονομικός έλεγχος σε κόμματα και βουλευτές που θα διεξάγεται από Ανώτατη Επιτροπή με συμμετοχή δικαστικών και επιστημόνων διοίκησης και όχι από τη Βουλή

- Έλεγχος των προεκλογικών δαπανών για στους τελευταίους έξι μήνες (από 20 ημέρες που ισχύει σήμερα)

- Έλεγχος όσων βουλευτών διετέλεσαν Υπουργοί από το 1974 και μετά

- Δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων και συγκριτικός οικονομικός έλεγχός τους πριν και αφού εισέλθουν στην πολιτική.

Νίκος Παναγιωτόπουλος-newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com