Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Η Τουρκία λέει ότι αλλάζει τα βιβλία της Ιστορίας της!!!


Σε μια εξέλιξη που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να αποδειχθεί μεγάλης σημασίας για την εξέλιξη των ισορροπιών στην ευρύτερη περιοχή, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία αναθεώρησης των βιβλίων της Ιστορίας της!

Ο υπουργός Παιδείας, Ναμπί Αβτσί, ανακοίνωσε σε εκπαιδευτικό συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, ότι από τα βιβλία της Ιστορίας θα απομακρυνθούν όλες οι αρνητικές αναφορές, οι αναφορές «που μας διχάζουν αντί να μας ενώνουν», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, με τρόπο που να περιλαμβάνει τις επιτυχίες όλων των λαών.
Τη διεκπεραίωση του έργου έχει αναλάβει το Εκπαιδευτικό και Επιστημονικό Συμβούλιο. Να επισημάνουμε, όσον αφορά τον τίτλο, ότι μεταφράζουμε από την αγγλική (δεν έχουμε γνώσεις τουρκικών) το «Board of Education and Discipline», το οποίο θα μπορούσε εύκολα να μεταφραστεί και ως «Συμβούλιο Εκπαίδευσης και Πειθαρχίας», απλά δυσκολευόμαστε να δεχθούμε ότι μια σύγχρονη χώρα θα μπορούσε να ονομάζει έτσι τέτοιο σημαντικό Συμβούλιο, σα να μιλάμε για… σχολαρχείο περασμένων δεκαετιών.
Ο υπουργός δεν ήταν σε θέση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το τι ακριβώς θα απαλειφθεί, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε για να διαπιστώσουμε πόσο γενναία και καινοτόμα θα είναι η κίνηση από την τουρκική κυβέρνηση, καθώς επίσης και ποιους λαούς θα περιλαμβάνει, αφού οι «παραπονούμενοι» από την αντιμετώπισή τους στο πλαίσιο του κεμαλικού καθεστώτος είναι πολλοί. Για να δούμε τι θα κάνουν οι ισλαμιστές που υποτίθεται ότι αλλάζουν σταδιακά τον χαρακτήρα της χώρας συνολικά.
Προφανώς, σε μια προσπάθεια… εξισορρόπησης της ανακοίνωσης, πρόσθεσε ότι τη Δευτέρα 20 Μαΐου τα αντίστοιχα λύκεια δεν θα λειτουργήσουν για να τιμηθεί ο Ατατούρκ…defence-point.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com