Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΙΟΒΕ: Κατάρρευση 20% στις βιομηχανικές επενδύσεις το 2012 – πτώση και το 2013 Οι μεγαλύτερες πτώσεις καταγράφηκαν στους κλάδους της Ένδυσης-Υπόδησης, της Κλωστοϋφαντουργίας και των Χημικών προϊόντων, με το 2013 να αναμένεται να επιφέρει πτώση επενδυτικών εισροών σε όλους τους κλάδους της βιομηχανίας και της μεταποίησης.




Υπό κατάρρευση βρίσκεται ο χώρος των επενδύσεων στην ελληνική βιομηχανία, όπως καταδεικνύει έρευνα του Ινστιτούτου Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, ενώ τα διαθέσιμα στοιχεία υποδεικνύουν περαιτέρω «σημαντική» συρρίκνωση της επενδυτικής δραστηριότητας και κατά το 2013.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΟΒΕ, οι επενδύσεις στον τομέα της βιομηχανίας το 2012 μειώθηκαν κατά 20,1% σχέση με το 2011, τη στιγμή που στην ευρωζώνη υπολογίζεται ότι η ροή επενδυτικών κεφαλαίων αυξήθηκαν κατά 3,2%, ενώ στην ευρύτερη Ευρωπαϊκή Ένωση η επενδυτική άνοδος διαμορφώθηκε στο 5,7%.

Στη χώρα μας, οι μεγαλύτερες πτώσεις καταγράφηκαν στους κλάδους της Ένδυσης-Υπόδησης (-93,3%), της Κλωστοϋφαντουργίας (-64,6%) και των Χημικών προϊόντων (-40,1%), ενώ στον αντίποδα, πιο ενθαρρυντικά μηνύματα προκύπτουν από τους κλάδους των Μη Μεταλλικών Ορυκτών, όπου οι επενδύσεις αυξήθηκαν κατά 76,3%, και των Τροφίμων-Ποτών-Καπνών, όπου σημειώθηκε άνοδος της τάξης του 9,7%.

Πέραν των αρνητικών αποτελεσμάτων του 2012, η συρρίκνωση των επενδυτικών εισροών αναμένεται να συνεχιστεί και κατά το τρέχον έτος, με το ΙΟΒΕ να προβλέπει πτώση της τάξης του 7,6%, ποσοστό που είναι ωστόσο μειωμένο σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση για επενδυτική «παρακμή» 19%.

Το 2013 αναμένεται να «δει» πτώση στις επενδύσεις σε όλους τους κλάδους της βιομηχανίας και της μεταποίησης.


Πηγήskai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com