Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

Φωτο απο την παρουσία Καμμένου σε Λέσβο...Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης και ο Συντονιστής του Κεντρικού Οργάνου Διαχείρισης Μεταναστευτικού Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος επισκέφθηκαν τα κέντρα προσωρινής διαμονής προσφύγων - μεταναστών στα νησιά Λέρο, Χίο και Λέσβο (έφθασε άργά το απόγευμα).
Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ανάμεσα στα άλλα τόνισε:
"Η Ελλάδα εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της. Σε συνδυασμό με τη συμφωνία που επήλθε με το ΝΑΤΟ για την ανακοπή της μεταναστευτικής ροής στα παράλια της Μικράς Ασίας, σε τριμερή συμφωνία που υπογράψαμε με τη Γερμανία και την Τουρκία και επικύρωσαν όλες οι χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ, θεωρώ ότι πλέον έχουμε μπει σε έναν δρόμο όπου το τεράστιο μεταναστευτικό - προσφυγικό πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί. Αυτό σημαίνει ότι με σεβασμό στη Συνθήκη της Γενεύης, στα δικαιώματα των προσφύγων, αλλά και στις δυνατότητες που έχει η Ευρώπη, θα αντιμετωπίσουμε αυτό το τεράστιο πρόβλημα.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις εκλήθησαν σε μία δύσκολη συγκυρία να αποδείξουν ότι δεν είναι έτοιμες μόνο για καιρό πολέμου - όπως είναι έτοιμες - αλλά και για να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο σε καιρό ειρήνης. Και εγώ και ο κ. Βίτσας είμαστε περήφανοι που είμαστε πολιτικοί προϊστάμενοι στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Από εδώ και πέρα, θα συνεχίσουμε να βοηθάμε μέχρι να μπει σε μία σωστή οργανωτική δομή όλο το σύστημα λειτουργίας του hotspot. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, όποτε χρειαστεί ξανά, θα είναι πάλι παρούσες. Ευχαριστώ και εσάς, τους Έλληνες και τους ξένους δημοσιογράφους, που σήμερα έχετε τη δυνατότητα να αποτυπώσετε την πραγματική εικόνα της Ελλάδος. Σας ζητώ αυτή την εικόνα να τη μεταδώσετε το συντομότερο δυνατό.Το «playing games» απέναντι στην Ελλάδα τελείωσε. Από εδώ και πέρα, η Τουρκία έχει να αποδείξει ότι θα σεβαστεί τη συμφωνία που υπέγραψε και ότι θα φιλοξενήσει τους πρόσφυγες, αλλά και τους μετανάστες που ξεκινούν από τα παράλια της Μικράς Ασίας".
«Στη Λέσβο έχουμε συνολικά, μαζί με το hotspot, έξι χώρους φιλοξενίας. Το hotspot είναι έτοιμο και λειτουργεί κανονικά το τελευταίο διάστημα. Όλοι οι χώροι που έχουμε βελτιώνονται και το hotspot λειτουργεί άψογα. Η χωρητικότητα του για τη φιλοξενία αγγίζει τα 1.400 άτομα. Εμείς εδώ στο νησί συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, να δείχνουμε το αλληλέγγυο πρόσωπο της Ελλάδας και τον σωστό δρόμο διαχείρισης κρίσεων», τονίζει  ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός.
http://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/politiki/o-panos-kammenos-sti-mytilini-fotografies

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr