Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

"Βαριές καμπάνες" έρχονται στις τράπεζες που δεν βοηθούν τους δανειολήπτες να ενταχθούν στο Ν. Κατσέλη ...


Το μαρτύριο του δανειολήπτη..
Μπροστά σε ένα αλλόκοτο σκηνικό με παρεμβάσεις που λίγοι μπορούν να εξηγήσουν βρίσκονται χιλιάδες Έλληνες δανειολήπτες, οι οποίοι επιθυμούν να μπουν στο Νόμο Κατσέλη. Και γιατί το λέμε αυτό;; Γιατί πολύ απλά, καθυστερήσεις από τις τράπεζες, αλλά και παράνομες χρεώσεις στην έκδοση των απαραίτητων δικαιολογητικών των δανειοληπτών που θέλουν να προλάβουν την προθεσμία και να ενταχθούν στις ρυθμίσεις του νόμου Κατσέλη, διαπιστώνει το υπουργείο Οικονομίας και προειδοποιεί με πρόστιμα τις τράπεζες που δεν διευκολύνουν τους καταναλωτές στη συγκέντρωση των δικαιολογητικών τους.
Με αφορμή τις αυξανόμενες καταγγελίες που κατατίθενται στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, αλλά και μετά από σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο και παρεμβάσεις φορέων, ο γενικός γραμματέας, Αντώνης Παπαδεράκης έστειλε επιστολή προς τον γενικό γραμματέα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Χρήστο Γκόρτσο, στην οποία επισημαίνει την ανάγκη συνδρομής των τραπεζών στη διευκόλυνση των καταναλωτών-δανειοληπτών που επιθυμούν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις του νόμου 3869/2010, με την άμεση και χωρίς κόστος χορήγηση των σχετικών δικαιολογητικών.
Υπενθυμίζει δε ότι για κάθε παράβαση των διατάξεων του νόμου προβλέπεται πρόστιμο ύψους έως 10.000 ευρώ.
Ήδη στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας έχουν επιβληθεί πρόστιμα για παραβάσεις των προθεσμιών, ενώ δίνεται προτεραιότητα στην εξέταση των σχετικών καταγγελιών, προκειμένου να προστατεύονται αποτελεσματικά τα δικαιώματα των καταναλωτών-δανειοληπτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com