Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

"ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ" ΣΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΚΑΙ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΠ' ΑΟΡΙΣΤΟΝ...


Σε επίσχεση εργασίας επ’ αόριστον προχώρησαν χθες οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, αφού ελλείψεις σε προσωπικό και οχήματα κάθε χρόνο και χειρότερες μεν, αλλά γνωστές. 
Τώρα όμως οι εργαζόμενοι του μοναδικού οργανισμού δημόσιας και δωρεάν επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στη χώρα μας οδηγούνται στο ύστατο μέσο πίεσης, αφού με το τρίτο Mνημόνιο όχι μόνο καλούνται να πληρώνουν από την τσέπη τους για να... δουλεύουν, αλλά θα μένουν και ακάλυπτοι σε περίπτωση ατυχήματος εν ώρα εργασίας.
Δεκάδες ασθενοφόρα σήκωσαν χειρόφρενα, αλλά ταυτόχρονα και με ένα 45% των διασωστών σε ετοιμότητα, ώστε να ανταποκριθεί στις κλήσεις. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή δεδουλευμένων, όπως εξαιρέσιμα, νυχτερινά και αργίες από τον Δεκέμβριο του 2014 έως τον Νοέμβριο τρέχοντος. 
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως η συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, αναφορικά με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα που τους απασχολούν δεν είχε κανένα αποτέλεσμα.
«Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια ανοχής στην καταβολή των δεδουλευμένων τους, όπως αμοιβές εκτός έδρας από τον Δεκέμβριο 2014 έως και σήμερα, εξαιρέσιμα, νυχτερινά και αργίες Δεκεμβρίου 2014 και από Σεπτέμβριο 2015 έως και Νοέμβριο 2015, υλοποιώντας και τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων εξουσιοδότησαν το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ για έναρξη επίσχεσης εργασίας από Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Σε κινητοποιήσεις και οι τραυματιοφορείς

Για τις ελλείψεις προσωπικού στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, διαμαρτύρεται η Πανελλήνια Ενωση Τραυματιοφορέων, η οποία κήρυξε 24ωρη απεργία για τις 15 Δεκεμβρίου και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας.
«Χρόνια τώρα, χωρίς προσλήψεις, αλλά με συνταξιοδοτήσεις και μετατάξεις, έχουν οδηγήσει τα νοσοκομεία να δουλεύουν χωρίς τραυματιοφορείς», αναφέρει η Πανελλήνια Ένωση
Αποτέλεσμα να προκαλείται «συμφόρηση» στα νοσοκομεία, «ασθενείς να "λιμνάζουν" σε κλινικές, καθώς η μετακίνησή τους για εξετάσεις καθυστερεί», τμήματα, όπως τα εξωτερικά ιατρεία, το ακτινολογικό, οι μονάδες τεχνητού νεφρού και αιμοδοσίας, οι μονάδες ακτινοθεραπείας, χημειοθεραπείας και εντατικής θεραπείας, «να καθυστερούν να εξυπηρετήσουν άλλα περιστατικά όταν οι ασθενείς δεν παραλαμβάνονται εγκαίρως».
Οι τραυματιοφορείς αναφέρουν, επίσης, ότι οι καθυστερήσεις αυτές δημιουργούν συχνά δυσλειτουργίες στα νοσοκομεία και εντάσεις μεταξύ του προσωπικού, ενώ κάνουν λόγο και για εντατικοποίηση της εργασίας, με επιπτώσεις στην υγεία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com