Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

ΟΗΕ: Σε 770 χιλιάδες ανήλθαν οι πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στην Ελλάδα στο 11μηνο 2015 ...


Σε 770 χιλιάδες άτομα αθροίζονται οι πρόσφυγες και μετανάστες που προσέφυγαν στην Ελλάδα στο ενδεκάμηνο 2015, η πλειονότητα των οποίων (60%) προήλθε από τη Συρία.
Τα στοιχεία αυτά έδωσε στη δημοσιότητα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στην Ελλάδα, η οποία έκανε λόγο για 217 νεκρούς και 126 αγνοούμενους πρόσφυγες και μετανάστες στη θάλασσα του Αιγαίου.
Σε επιτόπια έρευνα της Αρμοστείας μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου 2015, διαπιστώθηκε ότι το 86% των Σύρων προσφύγων με τους οποίους συνομίλησαν οι υπηρεσίες της, φέρονται να διαθέτουν δευτεροβάθμια ή πανεπιστημιακή μόρφωση.
Μόλις το 16% του συνόλου των προσφύγων είναι γυναίκες, με το 26% να είναι παιδιά και το υπόλοιπο 58% ενήλικοι άνδρες.
Έμποροι, ξυλουργοί, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, μηχανικοί, αρχιτέκτονες, γιατροί και φαρμακοποιοί δήλωσαν πολλοί από τους πρόσφυγες.



























www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com