Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

ΘΡΑΚΗ:EΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ DEB ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ! ...





Στις 18/11/2015 ο Φρανσουά Αλφονσί-πρόεδρος της Ελεύθερης Ευρωπαϊκής Συμμαχία (μέλος της οποίας είναι και το DEB)  παρέθεσε στο ξενοδοχείο Leopold στις Βρυξέλλες πρωινό προς τιμήν του προέδρου του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς. Στην συνάντηση αυτή τον πρόεδρο Τσαβούς συνόδευε ο σύμβουλος Αϊντίν Αχμέτ, ενώ τον Αλφονσί συνόδευαν ο διευθυντής της EFA Γκίντερ Ντόβεν και ο Υπεύθυνος  Επικοινωνίας της EFA Γιώργος Παπαδάκης.
Στην συνάντηση που έγινε ο πρόεδρος του DEB περιέγραψε στον Αλφονσί τα χρόνια θέματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, όπως και τα προβλήματα της παιδείας που είναι στην επικαιρότητα. Στάθηκαν επίσης στις αρνητικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης.  Ο πρόεδρος Αλή Τσαβούς εξέφρασε την αγωνία που αισθάνεται για τον αυξανόμενο αριθμό των νέων που λόγω κρίσης εγκαταλείπουν την περιοχή. Επίσης με παραδείγματα περιέγραψε πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μειονότητα στο πεδίο της εκπαίδευσης δεν είναι πια αποδεκτά σε αυτή την εποχή.
Ο πρόεδρος της EFA Φρανσουά Αλφονσί είπε πως αισθάνεται αλληλεγγύη προς το DEB, πως επισκέφτηκε ο ίδιος την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης και είδε επιτόπου τα προβλήματα της και ότι είναι έτοιμος για συνεργασία σε αυτά τα θέματα.
……………
Στις 17/11/2015 Ο Τσαβούς μαζί με τον Αϊντίν Αχμέτ που τον συνόδευε συναντήθηκαν στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με τον ευρωβουλευτή των Πρασίνων  και αντιπρόεδρο της Ομάδας Παραδοσιακών Μειονοτήτων, Εθνικών Κοινοτήτων και Γλωσσών Τζόρντι Σεμπάστια Ταλαβέρα.
Κατά τη συνάντηση που διήρκεσε πάνω από μια ώρα και έγινε στο γραφείο του ευρωβουλευτή, ο πρόεδρος Τσαβούς έθεσε τα υπάρχοντα θέματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης. Στάθηκε ιδιαίτερα στα θέματα της μειονοτικής εκπαίδευσης αλλά και στο αντιδημοκρατικό πλαφόν του 3% που εφαρμόζεται και στους ανεξάρτητους υποψηφίους. Ο  Τζόρντι Σεμπάστια Ταλαβέρα περιέγραψε τις δυνατότητες συνεργασίας σε επίπεδο ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και είπε πως είναι έτοιμος να στηρίξει την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης.

















































http://www.rodopruzgari.com/component/k2/item/5244-deb-partisi-genel-ba%C5%9Fkani-mustafa-ali-%C3%A7avu%C5%9F-efa-ba%C5%9Fkani-fran%C3%A7ois-alfonsi-ile-g%C3%B6r%C3%BC%C5%9Ft%C3%BC.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com