Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Αυτά είναι τα χαράτσια του νέου προϋπολογισμού!!!


Το αίμα των Ελλήνων με καλαμάκι για να εξοικονομηθούν 5,7 δισ. ευρώ προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός.

Από τα χρήματα αυτά, τα 3,2 δισ. ευρώ είναι νέα μέτρα, ενώ το 1,5 δισ. θα εισπραχθεί από μέτρα που ψηφίστηκαν ή θα ψηφιστούν μέσα στο 2015 και ξεκινούν ή ξεκίνησαν ήδη να εφαρμόζονται στα τέλη της χρονιάς.
Ο προϋπολογισμός του 2016 προβλέπει:
- Περικοπές σε κοινωνικά επιδόματα: 105 εκατομμύρια λιγότερα για επίδομα πετρελαίου
- Περικοπές στις συντάξεις: 538,5 εκατομμύρια θα εξοικονομηθούν από την αύξηση ορίων ηλικίας για πρόωρη σύνταξη (29 εκατομμύρια), κατάργηση της κατώτατης σύνταξης για τους κάτω των 67 ετών (16 εκατομμύρια) και ακόμα 470 εκατομμύρια προβλέπονται από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση των συντάξεων που δίνουν όλα τα ταμεία.
- Αυξήσεις εισφορών: θα εισπραχθούν 1,112,6 δισ. επιπλέον, δηλαδή 712 εκατομμύρια μεγαλύτερη αύξηση από φέτος, με μέτρα όπως η εισφορά 6% στις κύριες και επικουρικές που επιβλήθηκε φέτος (περίπου 700 εκατομμύρια για το 2016), αλλά και από νέα μέτρα που θα «τρέξουν» το 2016, δηλαδή 102 εκατομμύρια από αύξηση της εισφοράς των αγροτών στον ΟΓΑ, 223 εκατομμύρια από τη μείωση των δικαιούχων του ΕΚΑΣ κλπ.
- Από το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων προβλέπεται εξοικονόμηση περίπου 25 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com