Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015

«Εκοψαν» τον Ι. Πανούση από κεντρικό εισηγητή επιστημονικού συνεδρίου!...


Μετατέθηκε για τα τέλη Ιανουαρίου συνέδριο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον "σχολικό εκφοβισμό"{bullying) λόγω διαφωνιών στο πρόσωπο του κεντρικού ομιλητή που επρόκειτο να είναι ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης. Στο συνέδριο θα μιλήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, που εξέδωσε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, για το συνέδριο «είχε αποφασιστεί ομόφωνα ήδη από το καλοκαίρι να συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής ο καθηγητής Γ. Πανούσης».

Σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης αμφισβήτησε τον προγραμματισμό αυτό, λέγοντας ότι «δεν είχαμε καταλήξει στον κ.Πανούση, ως κεντρικό ομιλητή, αλλά ήταν μία από τις προτάσεις, που εξετάστηκαν, μαζί με τον υπουργό Δικαιοσύνης, κ.Νίκο Παρασκευόπουλο, καθώς και οι δύο είναι καλοί γνώστες του θέματος του σχολικού εκφοβισμού».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στις 10 Νοεμβρίου, σε συνάντηση εκπροσώπων των συνδιοργανωτών για την επίλυση οργανωτικών θεμάτων του συνεδρίου, «απροσδοκήτως, τα στελέχη της Περιφερειακής Διεύθυνσης, με την επίκληση μη ακαδημαϊκών κριτηρίων, έθεσαν ζήτημα συμμετοχής του κ. Πανούση, ζητώντας τη διαγραφή του από τον κατάλογο των εισηγητών, αν και όπως προαναφέρθηκε, είχε αποφασιστεί ομόφωνα και είχε ανακοινωθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους η συμμετοχή του».

Ο κ.Ανανιάδης ανέφερε ότι «επέμεναν ότι έπρεπε να είναι κεντρικός ομιλητής, κάτι που προσωπικά δεν δέχομαι». Διευκρίνισε δε ότι «δεν τέθηκε θέμα συμμετοχής του κ.Πανούση, αλλά η διαφωνία αφορούσε στο να είναι ο κεντρικός ομιλητής».


«Στους εκπροσώπους της Περιφερειακής Διεύθυνσης δηλώθηκε ότι παρόμοιο αίτημα δεν ήταν δυνατόν να γίνει δεκτό, γιατί αυτό θα αποτελούσε παραβίαση εκ μέρους του Πανεπιστημίου των θεμελιωδών αρχών της ακαδημαϊκής δεοντολογίας. Προ της επιμονής τους, ο πρύτανης διέκοψε την συνεδρίαση δηλώνοντας, ότι ακυρώνεται η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο Συνέδριο», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με τη διευκρίνιση ότι το Ίδρυμα «είναι πρόθυμο να συμμετάσχει εκ νέου στη διοργάνωση, εάν και εφόσον τηρηθεί απαρέγκλιτα ο αρχικός σχεδιασμός του επιστημονικού Συνεδρίου».


Ωστόσο, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης έχει προχωρήσει ήδη στον σχεδιασμό για τη διοργάνωση του ίδιου συνεδρίου, κατά πάσα πιθανότητα από 29-31 Ιανουαρίου, με συνδιοργανωτή το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και κεντρικό ομιλητή τον κ.Παρασκευόπουλο.


«Το συνέδριο ήταν μία πρόταση και ιδέα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης. Έχουν κατατεθεί περισσότερες από 150 εισηγήσεις από δασκάλους, καθηγητές και σχολικούς συμβούλους, της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και υπάρχουν περισσότερες από 50 προτάσεις για εργαστήρια. Η συμμετοχή είναι πάρα πολύ μεγάλη, έχει ξεπεράσει τις 1000 δηλώσεις συμμετοχής για όλες τις εργασίες και τις 600 για τα εργαστήρια», σημείωσε ο κ.Ανανδιάδης.


Διευκρίνισε δε ότι «είναι θέμα της οργανωτικής επιτροπής, αλλά έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα το πιο πιθανόν είναι ότι ο κ.Πανούσης δεν θα κληθεί στο συνέδριο».


Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Π. Ανανιάδης τοποθετήθηκε σε αυτή τη θέση τον περασμένο Απρίλιο από την Κυβέρνηση ΣυΡιζΑ. Είναι γεωλόγος και θεολόγοςκαι όπως αναφέρει και στην προσωπική ιστοσελίδα του, είναι γεννημένος το 1958 στον Βόλο, έχει πάρει πτυχίο από τη Φυσικομαθηματική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Τμήμα Γεωλογικό) και από τη Θεολογική Σχολή - Ποιμαντικό Τμήμα του ΑΠΘ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Σπουδές στην Εκπαίδευση) και έχει διατελέσει υπεύθυνος Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, σύμβουλος, εκπαιδευτής και επιμορφωτής σε σεμινάρια και διευθυντής σχολικών μονάδων. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κινήματος της Χριστιανικής Δημοκρατίας, ενώ δραστηριοποιείται επίσης στη Χριστιανική Εναλλακτική Κίνηση Εκπαιδευτικών και στον Πανελλήνιο Θεολογικό Σύνδεσμο «Καιρός». Προ του διορισμού του στη μέση εκπαίδευση ήταν διευθυντής βιβλιοπωλείου στη Θεσσαλονίκης και επί εξαετία σταθμάρχης στον ΟΣΕ.News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr