Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ :ΕΚΑΒ και ΕΣΥ δοκιμάζονται από τις διακομιδές και την περίθαλψη από πρόσφυγες και "μετανάστες" ...


Aπό την αρχή του έτους 689.686 πρόσφυγες και "μετανάστες" έφτασαν στη χώρα μέσω της θαλάσσιας οδού του ανατολικού Αιγαίου.
Ισχυρούς κραδασμούς προκαλεί στο δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας το κύμα των προσφύγων. Περίπου 2.000 πρόσφυγες ή μετανάστες έχουν λάβει περίθαλψη σε δημόσιο νοσοκομείο, με την δαπάνη της νοσηλείας τους να εκτιμάται σε περίπου 800.000 ευρώ. Επιπλέον, κατά το τρέχον έτος καταγράφηκε  αύξηση 42% σε διακομιδές του ΕΚΑΒ από την νησιωτική χώρα προς την Αττική σε σύγκριση με το 2014 - αύξηση που από τον περασμένο Ιούνιο έως και σήμερα υπερβαίνει το 103%.

Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε –μεταξύ άλλων- ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, κ. Γιάννης Μπασκόζος, στη διάσκεψη υψηλού επιπέδου για τη μετανάστευση, η οποία διοργανώθηκε στη Ρώμη από το Περιφερειακό Γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας.

Περί τους 4.950 πρόσφυγες φτάνουν κατά μέσο όρο καθημερινά στην Ελλάδα. Συνολικά, όπως ανέφερε ο κ. Μπασκόζος, από την αρχή του έτους 689.686 πρόσφυγες και "μετανάστες" έφτασαν στη χώρα μέσω της θαλάσσιας οδού του ανατολικού Αιγαίου. Πάνω από 3.500 πρόσφυγες εκτιμάται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ ο μέσος όρος αφίξεων στην Ελλάδα, σε ημερήσια βάση, ξεπερνά τις 4.950. Ο κ. Μπασκόζος επεσήμανε την προσφορά του ελληνικού πληθυσμού, του υγειονομικού προσωπικού, των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και όλων των αλληλέγγυων πολιτών για την αντιμετώπιση των ζητημάτων Υγείας των προσφύγων και "μεταναστών".

Ωστόσο, επισήμανε πως «η ανάπτυξη πολιτικών για την επαρκή αντιμετώπιση των υγειονομικών αναγκών των μεταναστών και των σχετικών ανισοτήτων στην Υγεία, αποτελούν προκλήσεις ζωτικής σημασίας για τη Δημόσια Υγεία των ευρωπαϊκών κρατών και είναι αλληλένδετη με την ασφάλεια της Υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο».  Σε ότι αφορά την Ελλάδα, ανέφερε ότι έχει αρχίσει η υλοποίηση της δέσμευσης της χώρας για τη δημιουργία κέντρων ταυτοποίησης (hot spots).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com