Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

«Ξηλώνονται» οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για ανασφάλιστους υπερήλικες και οφειλέτες !...


Σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων που είχαν γίνει από την πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τους ανασφάλιστους υπερήλικες, τους οφειλέτες ασφαλιστικών εισφορών κ.ά., «ξηλώνονται» εντός του Οκτωβρίου καθώς δεν είχαν... συμφωνηθεί με τους θεσμούς και νομοθετήθηκαν μονομερώς. Οι νομοθετικές διατάξεις που εντάχθηκαν στα προαπαιτούμενα του Οκτωβρίου και, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, «θα καταργηθούν έως ότου συμφωνηθούν με τους δανειστές οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό και στα προνοιακά επιδόματα», είναι:
 

ΤΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ:.
 
• Η επαναχορήγηση, από την 1η Οκτωβρίου, της σύνταξης των 260 ευρώ σε ανασφάλιστους υπερήλικες που προβλέπει ο ν. 4331/15 (άρθρο 31). Η συγκεκριμένη προνοιακή παροχή συζητείται να ενταχθεί στο πρόγραμμα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.
• Η κατάργηση ποινικών διώξεων για οφειλέτες σε ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ και η αλλαγή του σχήματος των 100 δόσεων για όσους είναι σε θέση να πληρώσουν.
• Η δυνατότητα συμψηφισμού οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές ύψους έως 50.000 ευρώ με τα ποσά των συντάξεων (ακόμη και αναδρομικά για όσους θα υπέβαλαν αίτηση έως τις 30 Σεπτεμβρίου).
• Η παροχή της δυνατότητας επιλογής χαμηλότερων ασφαλίστρων σε αυτοαπασχολούμενους - ασφαλισμένους στο ΕΤΑΑ.
• Η αναστολή λήψης αναγκαστικών μέτρων έως τις 30 Ιουνίου του 2017 σε ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις που είναι σε συνεχή λειτουργία από την 1/1/2011 και δεν έχουν δημιουργήσει νέες οφειλές.
Στα προαπαιτούμενα που θα υλοποιηθούν εντός του μήνα περιλαμβάνονται, τέλος, η έκδοση των εγκυκλίων για το «μπλόκο» στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις (πριν από τα 67 ή τα 62 με 40 έτη ασφάλισης για πλήρη και λιγότερα για μειωμένη) και την αύξηση των ετών ασφάλισης που προβλέπουν τόσο οι νόμοι που ψηφίστηκαν το καλοκαίρι όσο και το 3ο Μνημόνιο.
























Κέρδος online 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com