Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ...


07 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014-ΒΟΛΟΣ...ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΔΕ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ;

ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ...
.........
Tραγωδία στο 505 τάγμα Πεζοναυτών του Βόλου: Τρεις νεκροί πεζοναύτες σε πρόωρη πυροδότηση όλμου των 81 χλστ. εντός του σωλήνα εκτόξευσης!
Ήδη ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστωθεί εάν επρόκειτο για αστοχία υλικού ή ανθρώπινο λάθος. 
Κατά τη διάρκεια άσκησης με βαρέα όπλα στον Βόλο διερράγη σωλήνας όλμου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο επαγγελματίας οπλίτες και ένας οπλίτης θητείας. Εκτός από τους τρεις νεκρούς έχει τραυματιστεί βαρύτατα ένας υπολοχαγός.
Το δυστύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια άσκησης στο Πεδίο Βολού Γλαφυρών Βόλου.
Αυτή την ώρα μεταβαίνουν στον τόπο του δυστυχήματος ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς. Κατά πληροφορίες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος ζήτησε από τον αρχηγό ΓΕΣ την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση των αιτίων της πρωτοφανούς τραγωδίας.
Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις
Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε περί τις 13:30, στο Πεδίο Ασκήσεων «ΓΛΑΦΥΡΩΝ» Μαγνησίας, κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών Βαρέων Όπλων Πεζικού με όλμους 81 χιλ, διερράγη ο σωλήνας του όλμου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό δυο Επαγγελματιών Οπλιτών Πεζικού και ενός Οπλίτη Θητείας και τον τραυματισμό ενός Αξιωματικού.
Ο τραυματίας Αξιωματικός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου.
Επί τόπου μεταβαίνει ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος κ. Χρίστος Μανωλάς.
 .....................

Το ΓΕΣ ανακοίνωσε τα ονόματα των τριών νεκρών απο την έκρηξη όλμου στο πεδίο βολής της Μαγνησίας.
Νεκροί είναι:

•Γεώργιος Ορφανίδης ΕΠΟΠ Λοχίας 33 ετών

•Αναστάσιος Μεζάλας ΕΠΟΠ Λοχίας 34 ετών

•Φώτιος Ανδρικόπουλος Δεκανέας 19 ετών

Δύο παιδιά, 2,5 και 4,5 ετών, αφήνει πίσω του ο 33χρονος πεζοναύτης Γεώργιος Ορφανίδης που βρήκε τραγικό θάνατο μετά από έκρηξη όλμου σε στρατόπεδο στο Βόλο.

Πατέρας ενός παιδιού μόλις 9 μηνών ήταν ο 34χρονος πεζοναύτης Αναστάσιος Μεζάλας, που βρήκε τραγικό θάνατο μετά από έκρηξη όλμου σε στρατόπεδο στο Βόλο. Πριν λίγο καιρό έφυγε από τη ζωή και η μητέρα του.


Γιος του Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. Κώστα Ανδρικόπουλου, ήταν ο 19χρονος Φώτης Ανδρικόπουλος. Ο Φώτης είχε ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο 2ο Γενικό Λύκειο της Πάτρας και είχε σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Μεσολογγίου.
 Θα απολυόταν σε 13 ημέρες από τη μονάδα του.

Ο υπολοχαγός που τραυματίστηκε χειρουργήθηκε και είναι ενθαρρυντικό ότι όπως είπαν οι γιατροί δεν έχει πειραχτεί κάποιο ζωτικό του όργανο.

Τα αίτια της τραγωδίας διερευνά επιτροπή του ΓΕΣ.

Στις Ένοπλες Δυνάμεις με εντολή Αβραμόπουλου κηρύχθηκε τριήμερο πένθος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com