Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2015

Η Κύπρος βγαίνει από το Μνημόνιο και η Ελλάδα υπέγραψε νέο...


Στις αρχές του 2016 η Κύπρος αναμένεται να εξέλθει του μνημονίου δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου, Μιχάλης Καμμάς, ο οποίος παρουσίασε τις θετικές εξελίξεις για την κυπριακή οικονομία.

Μιλώντας στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Arab - Regional Alliance against Money Laundering and Terrorist Financing», ο κ. Καμμάς αναφέρθηκε στην κυπριακή οικονομία λέγοντας ότι μετά από μια μακρά περίοδο ύφεσης επέστρεψε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, είπε ότι η Κύπρος το α’ εξάμηνο του 2015 παρουσίασε ρυθμό ανάπτυξης 0,8% του ΑΕΠ, έναντι αρνητικού ρυθμού -2,5% την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Ο κ. Καμάς έκανε ειδική αναφορά στις θετικές επιδόσεις του τουρισμού και του τομέα των υπηρεσιών, οι οποίοι επηρεάστηκαν εκτός των άλλων και από τη βελτίωση της οικονομικής δραστηριότητας στην ευρωζώνη και τη συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ, έναντι του δολαρίου και της βρετανικής στερλίνας.

Χαρακτήρισε, εξάλλου, θετικές τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας και είπε ότι η ανάπτυξη ενδέχεται να ξεπεράσει το 1% του ΑΕΠ το 2015.

Για τον τραπεζικό τομέα της Κύπρου, ο κ. Καμμάς είπε ότι το θεσμικό πλαίσιο εποπτείας για τα θέματα καταπολέμησης ξεπλύματος παράνομου χρήματος και της τρομοκρατίας είναι πλήρως συνυφασμένο με το αντίστοιχο της ΕΕ.

Πρόσθεσε ότι οι πρόνοιες της νέας σχετικής οδηγίας του Ιουνίου 2015, με δύο χρόνια προθεσμία εφαρμογής από τα κράτη μέλη, έχει ήδη σε μεγάλο βαθμό υιοθετηθεί και εφαρμόζεται στην Κύπρο.

Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν στην Κύπρο, την ώρα που Ελλάδα εισέρχεται στη δίνη του νέου Μνημονίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr