Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2015

Δεν ξεμπερδέψαμε με το “παλιό” !...


Η ΝΔ και ο Σύριζα επιχείρησαν να αλλάξουν το διακύβευμα των εκλογών, το οποίο προφανώς και πάλι ήταν το μνημόνιο και η "μετανάστευση", επειδή έχουν την ίδια πολιτική στα φλέγοντα αυτά ζητήματα.
Από την πλευρά του Σύριζα, το διακύβευμα των εκλογών ήταν να «ξεμπερδέψουμε με το παλιό», εννοώντας ότι η ΝΔ πρεσβεύει το «παλιό» καθεστώς, ενώ ο Σύριζα πρεσβεύει την «ανανέωση». Εν τέλει ο Σύριζα με αυτό το σύνθημα κέρδισε τις εκλογές και μάλιστα με μεγάλη πλειοψηφία, γεγονός που μας οδήγησε στην ορκωμοσία της «δεύτερης φοράς αριστερά» κυβερνήσεως.
Η κυβέρνηση αυτή παρότι είχε υποσχεθεί «μικρό κι ευέλικτο» υπουργικό σχήμα, αποτελείται από 46 (!) υπουργούς κι υφυπουργούς, γεγονός που την καθιστά μία εκ των μεγαλύτερων κυβερνήσεων στην μεταπολιτευτική ιστορία. Ας δούμε, όμως, λίγο αυτό το ογκοδέστατο υπουργικό σχήμα για να αντιληφθούμε πόσο «νέο» είναι:
Κουρουμπλής: Εκλέχτηκε τρεις φορές βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
Κοτζιάς: Μέχρι τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009, ο Νίκος Κοτζιάς ήταν από τους πιο στενούς συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ και ιδεολογικός καθοδηγητής του ΠΑΣΟΚ.
Μπόλαρης: Διατέλεσε 2 φορές υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ.
Τζάκρη: Το 2004 εξελέγη Βουλευτής Πέλλας με το ΠΑΣΟΚ και επανεξελέγη στις εκλογές του 2007, 2009 και 2012. Από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι και τον Ιούνιο του 2011 ήταν Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με έδρα τη Θεσσαλονίκη στην Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου 2009.
Σγουρίδης: Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επί εικοσαετίας.
Σπίρτζης: Πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ
Μάρδας: Ήταν Επικεφαλής Ομάδας Εργασίας για το Εμπόριο - Παραγωγή του Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ. To 2007 ήταν υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Θεσσαλονίκης.
Τόσκας: Ηταν ο κύριος συντάκτης του προγράμματος του ΠαΣοΚ για την Αμυνα στις εκλογές του 2009.
Πάνος Καμμένος: Βουλευτής και Υπουργός της ΝΔ επί σειρά ετών
Έλενα Κουντουρά: Βουλευτής ΝΔ από το 2004 έως το 2012
Κουίκ: Ακραιφνής νεοδημοκράτης κατά δήλωσή του.
Κοινώς, το ένα τέταρτο του υπουργικού συμβουλίου είναι άνθρωποι προερχόμενοι από την πασοκονουδούλα. Και αυτό το συμπεραίνουμε με μία πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο και όχι μία ενδελεχή έρευνα γύρω από πρόσωπα και τεκταινόμενα. Αν προχωρούσε αυτή η έρευνα σε βάθος είναι βέβαιο ότι θα βρίσκαμε σχέσεις για τα περισσότερα από τα πρόσωπα του υπουργικού συμβουλίου.
Συνεπώς, δεν ξεμπερδέψαμε με το «παλιό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr