Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Διαβάστε τις παγίδες που κρύβει ο ΕΝΦΙΑ και πόσα θα πληρώσετε!...


Πρέπει από εδώ και στο εξής να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τα «τερτίπια» του τρίτου μνημονίου και να διαβάζουμε με μεγάλη προσοχή τα «ψιλά» γράμματα κάθε νέου νόμου που μας αφορά…
Ιδίως όταν πρόκειται για χαράτσια, προκαταβολές και έξτρα χρεώσεις, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα ψυλλιασμένοι και να μην τα πιστεύουμε όλα!
Οι εκπτώσεις του ΕΝΦΙΑ που αφορούν τους για άνεργους, τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους κρύβουν παγίδες! Και φυσικά οι παγίδες αυτές αφορούν περισσότερα χρήματα, καθώς οι κατηγόριες που σας αναφέραμε χάνουν και φέτος το δικαίωμα να απαλλαγούν από το 50% ή το 100% του ΕΝΦΙΑ, που θα καταργούσε η «αριστερή» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ
Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών θα προσμετράτε στο συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα τα εισοδήματα τα οποία είναι έκτακτα και μη επαναλαμβανόμενα όπως οι αποζημιώσεις απολύσεων, τα επιδόματα στήριξης τέκνων, τα ειδικά επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων για να γίνεται χορήγηση των μερικών και των ολικών απαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ.
Στο συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάθε φορολογουμένου που θα λαμβάνεται υπόψη για να διαπιστωθεί εάν δικαιούται ή όχι την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ θα συνυπολογίζονται επίσης τα επιδόματα ανεργίας και το ΕΚΑΣ.
Τα ποσά που αναφέραμε θα προστίθενται στα λοιπά εισοδήματα των φορολογουμένων τα οποία υπόκεινται κανονικά σε φόρο ή φορολογούνται αυτοτελώς, δηλαδή στους μισθούς, τις συντάξεις, τα ενοίκια, τα κέρδη από επιχειρήσεις, τους τόκους καταθέσεων κ.λπ. Στη συνέχεια στο άθροισμα που θα προκύπτει θα προστίθεται και τυχόν επιπλέον διαφορά εισοδήματος λόγω υψηλών τεκμηρίων.
Ποιοι απαλλάσσονται ή δικαιούνται έκπτωση από τον ΕΝΦΙΑ
  1. Όσον αφορά στις εκπτώσεις και απαλλαγές, παραμένουν ίδιες σε σχέση με πέρυσι.
  2. Διατηρείται και φέτος η έκπτωση 20% στα κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, εφόσον αυτά παρέμειναν έτσι για όλο το 2015.
  3. Έκπτωση 50% χορηγείται εφόσον το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους δεν υπερβαίνει τις 9.000 ευρώ με προσαύξηση 1.000 ευρώ για τον/την σύζυγο και κάθε παιδί,
  4. Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων δεν υπερβαίνει τα 150 τ.μ. και η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν υπερβαίνει τα 85.000 ευρώ για τον άγαμο, τα 150.000 ευρώ για τον έγγαμο και τον/τη σύζυγό του ή τη μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο και των 200.000 ευρώ για έγγαμους ή μονογενεϊκές οικογένειες με δύο εξαρτώμενα τέκνα.
  5. Από το σύνολο του φόρου απαλλάσσονται οι τρίτεκνοι, οι πολύτεκνοι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες με ποσοστό άνω του 80% και εισόδημα ως 12.000 ευρώ που προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και κάθε προστατευόμενο τέκνο, εφόσον η συνολική έκταση της ακίνητης περιουσίας τους δεν υπερβαίνει τα 150 τμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com