Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Μοναδική ανακάλυψη: Ποιο είδος καρκίνου προλαμβάνεται με μια απλή ασπιρίνη ...


Για χρόνια, οι γιατροί συνιστούσαν την καθημερινή λήψη ασπιρίνης ως μια απλή και αποτελεσματική μέθοδο για την  μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου σε ορισμένους άνδρες και γυναίκες. Τώρα, για πρώτη φορά, μια ομάδα εμπειρογνωμόνων συνιστά τη θεραπεία ασπιρίνης και για την πρόληψη καρδιακής προσβολής και καρκίνου του παχέος εντέρου.
 
Η συγκεκριμένη κατευθυντήρια γραμμή για εκείνους, που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο από την ασθένεια, δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα στο πλαίσιο έκθεσης από τον οργανισμό United States Preventive Services Task Force. Η τελευταία εξέλιξη έρχεται ως συνέχεια ενός ολοένα και αυξανόμενου κύματος επιστημονικών στοιχείων που δείχνουν ότι η ασπιρίνη μπορεί να είναι ένα ισχυρό όπλο στον πόλεμο κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου. 
 
Ωστόσο, η άποψη αυτή συναντάει την αντίθεση αρκετών εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι ανησυχούν ότι υγιείς άνθρωποι κινδυνεύουν από την αυξημένη λήψη ασπιρίνης να εκτεθούν σε σοβαρές παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της αιμορραγίας του στομάχου και αιμορραγικών εγκεφαλικών επεισοδίων. Άλλοι λένε ότι υπάρχουν πολύ καλύτεροι τρόποι για την πρόληψη των καρδιακών προσβολών, αλλά και του καρκίνου του παχέος εντέρου, όπως τα φάρμακα για την πίεση του αίματος και την χοληστερίνη.
 
Αλλά η τεκμηριωμένη άποψη του συγκεκριμένου πάνελ επιστημόνων που λειτουργούν υπό την αιγίδα της αμερικανικής κυβέρνησης, ασκεί τεράστια επιρροή στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα. Οι συστάσεις της ομάδας σε άλλες περιπτώσεις, όπως στις μαστογραφίες και τον έλεγχο του καρκίνου του προστάτη, έχουν αλλάξει τον τρόπο που οι γιατροί ασκούν την ιατρική τόσο στις ΗΠΑ, όσο και παγκοσμίως.
 
Σχεδόν το 40% των Αμερικανών ενηλίκων ηλικίας άνω των 50 ετών, χρησιμοποιούν ασπιρίνη ως πρωτογενές ή δευτερογενές μέτρο πρόληψης των καρδιαγγειακών παθήσεων, ένας αριθμός που ενδέχεται να αυξηθεί εάν οι τελευταίες συστάσεις αυτού του πάνελ υιοθετηθούν απολύτως.
 
Στην τελευταία έκθεσή της, η συγκεκριμένη ομάδα εργασίας διαπίστωσε ότι η λήψη ασπιρίνης σε χαμηλή δόση μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη εγκεφαλικών επεισοδίων και καρκίνου του παχέος εντέρου, και τα οφέλη από αυτή την πρακτική υπερτερούν των κινδύνων σε ενήλικες ηλικίας 50-69 ετών, που βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο. Το μεγαλύτερο όφελος παρατηρήθηκε σε άτομα υψηλού κινδύνου στα 50 τους. Η σύσταση είναι ασθενέστερη για ενήλικες υψηλού κινδύνου 60-69 ετών, διότι ο κίνδυνος αιμορραγίας αυξάνεται με την ηλικία.

 
























































































































































































































































































































Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com