Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Κρήτη: Άνεργη 40χρονη δικαιώνεται από το δικαστήριο ...


Χαρά και αισιοδοξία, έφερε στην άνεργη, υπερχρεωμένη καταναλώτρια, από τον Άγιο Νικόλαο, (με χρέος
63.429,85 ευρώ) η με ημερ.22 Ιουνίου 2015, Προσωρινή Διαταγή του Ειρηνοδικείου Ιεράπετρας.
Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας η εν λόγω δανειολήπτρια είναι μέλος της, και με την συμβουλευτική και καθοδήγηση της οποίας προχώρησε στην ένταξη του ν.3869/2010 (ν.Κατσέλη) πρόκειται, για δανειολήπτρια 40 ετών, άνεργη, έγγαμη, με σύζυγο Ιδιωτικό υπάλληλο, υπερχρεωμένη σε μία Τράπεζα, αλλά σε δύο συμβάσεις, συνολικού ποσού χρέωσης 63.429,85 ευρώ.
Εισόδημα που η δανειολήπτρια διαθέτει: Κανένα εισόδημα δεν διαθέτει, ο σύζυγός της έχει μοναδικό εισόδημα από τον μηνιαίο μισθό, Ιδ. υπαλλήλου, ποσό 662,77 ευρώ.
Περιουσιακά στοιχεία που η δανειολήπτρια διαθέτει: κατοικία ισόγεια 109,67 τ.μ κυριότητα 100%)
Το εκτιμώμενο μηνιαίο κόστος διαβίωσης της οικογένειας της, ανέρχεται στο ποσό των 800, 00 ευρώ.
Το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας, σύμφωνα με το πρακτικό αποτυχίας του προδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ των διαδίκων, όπως προβλέπεται στο άρθρο 11 (παρ.1 ,8,2) του νόμου 4161/2013, του ίδιου δικαστηρίου, και αφού διαπίστωσε ότι η δανειολήπτρια, πληροί τις προϋποθέσεις ένταξης της, στο υπάρχον νομικό πλαίσιο, της χορήγησε Προσωρινή Διαταγή, με το παρακάτω περιεχόμενο.
1)Δέχεται το αίτημα της χορήγησης Προσωρινής Διαταγής
2)Αποφασίζει προσωρινά την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων και τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης των αναφερομένων στην αίτηση περιουσιακών στοιχείων της αιτούσας, μέχρι την εκδίκαση της κυρίας αίτησης και την έκδοση οριστικής απόφασης, με την υποχρέωση καταβολής του ποσού 50 ευρώ μηνιαίως
Συμπερασματικά: Για την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η Προσωρινή Διαταγή που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας, για την εν λόγω δανειολήπτρια, θεωρείται ευνοικότατη, καθώς η εν λόγω δανειολήπτρια είναι άνεργη και σταθμίζοντας τις βιοτικές ανάγκες της, η οικογένειά της (συντηρείται αποκλειστικά από τον μισθό του συζύγου).
Η Ίδια είχε προτείνει την καταβολή των 50 ευρώ, τα οποία θα κατέβαλλαν οι γονείς της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com