Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Πρόγραμμα εκποίησης αποσυρόμενων συστημάτων των Ε.Δ ανακοίνωσε ο Π.Καμμένος ...


Την πώληση συστημάτων που αποσύρονται από το Ελληνικό οπλοστάσιο εξήγγειλε ο Πάνος Καμμένος κατά την τελετή ανάληψης των καθηκόντων του, ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, προσθέτοντας πως οι Ένοπλες Δυνάμεις θα αποκτήσουν έσοδα που θα μπορούσαν να αγγίξουν τα 100 εκ. ευρώ φέτος και τα 200 εκ. ευρώ του χρόνου από το πρόγραμμα εκποίησης συστημάτων που βρίσκονται εκτός επιχειρησιακού σχεδιασμού των Ε.Δ.
Ήδη τα Γενικά Επιτελεία έχουν διαταχθεί να συντάξουν 15ετή προγράμματα Απόσυρσης Οπλικών Συστημάτων- ανάλογα του 15ετούς προγράμματος Εξοπλισμών.
Πηγές του Defencenews αναφέρουν ότι υποψήφια προς πώληση συστήματα αποτελούν τα εναπομείναντα ΤΟΜΑ BMP-1, που δε θα υποστούν ανακατασκευή σε φορείς πυροβόλων Zu-23, καθώς και αποθέματα τυφεκίων και πυρομαχικών που δεν χρησιμοποιεί πια ο ΕΣ, με τα πρώτα να έχουν ήδη βρει αγοραστή.
Η κίνηση αυτή συνιστά εξέλιξη προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς αυξάνει τα έσοδα των Ε.Δ σε μία δύσκολη στιγμή για τον προϋπολογιμό του ΥΠ.ΕΘ.Α και ελπίζουμε να καρποφορήσει τα μέγιστα!





























http://espekm.gr/home/?p=10036

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com