Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

“Ρωσική Εβδομάδα” στα Ιόνια Νησιά ...


Από σήμερα ξεκινούν οι εκδηλώσεις σε Κέρκυρα και Λευκάδα για την «Ρωσική Εβδομάδα» και θα διαρκέσουν μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν πριν από μερικά χρόνια με αφορμή τις εκδηλώσεις για το Ναύαρχο Ουσακώφ που καθιέρωσαν ο Δήμος Κέρκυρας και η Ρωσική πρεσβεία, σε μία προσπάθεια σύσφιξης των σχέσεων του νησιού με τη Ρωσία αλλά και το τουριστικό άνοιγμα στη ρωσική αγορά που συνεχώς διευρύνεται.
Στην έναρξη του φόρουμ, στην Κέρκυρα από τις 15.00 έως τις 17.00 το απόγευμα –το αντιτορπιλικό «Σμέτλιβι» του πολεμικού στόλου Μαύρης θάλασσας της Ρωσίας, θα ανοίξει τις πόρτες του προκειμένου να το επισκεφθούν ελεύθερα οι κάτοικοι της Κέρκυρας.
Την Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, στην Κέρκυρα, το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, ενώ θα ακολουθήσει παρέλαση, κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Ιωάννη Καποδίστρια και του ναυάρχου Άγιου Θεόδωρου Ουσακώβ καθώς και στο μνημείο «Ελλήνων και Ρώσων, πεσόντων για την πίστη των πατέρων τους» στο νησί Βίδος. Το απόγευμα της ίδια ημέρας θα πραγματοποιηθεί εορταστική συναυλία στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας.
Το πρωί του Σαββάτου στη Λευκάδα, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής προς τιμήν του Αγίου Θεοδώρου Ουσακώβ – ναυάρχου Ρωσικού Στόλου, σε ανάμνηση της ίδρυσης της Επτανήσου Πολιτείας και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, ενώ μετά θα παρελάσει η μπάντα του πολεμικού ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην πόλη της Λευκάδας.
Οι εκδηλώσεις στη Λευκάδα θα πλαισιωθούν το μεσημέρι με εκδήλωση ομιλία με θέμα «Ο ρόλος του Αγίου ναυάρχου Θεοδώρου Ουσακώβ στην ίδρυση της Επτανήσου Πολιτείας», ενώ το απόγευμα θα δοθεί εορταστική συναυλία στο κέντρο της πόλης της Λευκάδας.
Την Κυριακή οι κάτοικοι της Λευκάδας θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το μεσημέρι από τις 15.00 μέχρι και τις 18.00 το ανθυποβρυχιακό πλοίο “Σμέτλιβι” του πολεμικού στόλου Μαύρης θάλασσας της Ρωσίας, που θα προσαράξει στο λιμάνι του νησιού τους.
Η «Ρώσικη Εβδομάδα» στα Ιόνια Νησιά, διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2002 και σήμερα είναι ένα από τα μεγαλύτερα ρωσικο-ελληνικά κοινωνικά φόρουμ.
Από την ρώσικη πλευρά οι οργανωτές είναι η Παγκόσμια Ρωσική Λαϊκή Σύνοδος και η Ιερά Μονή του Αγίου Δανιήλ στην πόλη της Μόσχας με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ρώσικης Ομοσπονδίας στην Ελλάδα και του Επίτιμου προξένου της Ρώσικης Ομοσπονδίας στα Ιόνια Νησιά, ενώ από την ελληνική πλευρά διοργανωτές είναι ο Δήμος Κερκυραίων και ο Δήμος Λευκάδας.

























pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com