Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Η Γερμανία επιστρατεύει τα social media στη μάχη για την αποτροπή των λαθρομεταναστών !...


Γνωρίζοντας την ανάπτυξη και τη δύναμη που έχουν τα social media ανάμεσα και στους λαθρομετανάστες, η Γερμανία αποφάσισε να ξεκινήσει μια καμπάνια μέσα από αυτά ώστε να τους αποτρέψει από το να εισέλθουν στην χώρα. 
Ειδικές αναρτήσεις στο Facebook αλλά και online βίντεο που παράγονται αυτόν τον καιρό από την κυβέρνηση και θα ξεκινήσουν να προβάλλονται άμεσα, σχηματίζουν μία εικόνα της Γερμανίας ως έναν αφιλόξενο τόπο. Και εξηγούν στους λαθρομετανάστες που καταφθάνουν κατά χιλιάδες μέσω των Βαλκανίων γιατί θα πρέπει να φύγουν μακριά. 
Μοιάζει με μία απαγορευτική πινακίδα του στιλ «Απαγορεύεται η είσοδος», μόνο που αυτή τη φορά είναι φτιαγμένη με πολύ πιο σύγχρονο και ίσως πιο αποτελεσματικό τρόπο.
Η Γερμανία δεν είναι η μοναδική χώρα που επιδίδεται σε μία τέτοια καμπάνια. Και άλλες χώρες της Ε.Ε. σχεδιάζουν αντίστοιχες δράσεις. Στην Δανία για παράδειγμα, το Δανέζικο Κόμμα του Λαού, πρόσφατα ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει μια καμπάνια αντίστοιχη με αυτή της Αυστραλίας, που έλεγε, απευθυνόμενη στους λαθρομετανάστες «Δεν πρόκειται να κάνετε την Αυστραλία σπίτι σας». 
Όμως το κυβερνών κόμμα της χώρας βρίσκει αυτή την ιδέα πολύ ριζοσπαστική και εντελώς εκτός του πνεύματος της Δανίας. Αντίθετα σχεδιάζει μια διαφορετική προσέγγιση, με καταχωρήσεις σε διεθνείς εφημερίδες, και με στόχο να δείξει στους ξένους μετανάστες ότι η Δανία δεν είναι πια ο παράδεισος που γνώριζαν, και έχει -για παράδειγμα- κόψει τις κοινωνικές παροχές στο μισό. 
Πολιτικές δυνάμεις στην Σουηδία και την Ουγγαρία δηλώνουν ότι έχουν και στις δικές τους χώρες σχέδια για καμπάνιες μέσω των social media και κυρίως τoυ Facebook. Και σ' αυτές τις περιπτώσεις θέλουν να κάνουν ξεκάθαρο στους λαθρομετανάστες ότι η κατάσταση στις συγκεκριμένες χώρες δεν είναι καθόλου καλή, στοχεύοντας με αυτόν τον τρόπο να τους αποθαρρύνουν από το να πάνε σ' αυτές. 
Όπως φαίνεται το παράδειγμα αυτών των χωρών θα ακολουθήσουν και όλες οι άλλες, καθώς βλέπουν στα social media την ιδανική δίοδο επικοινωνίας του μηνύματος ότι η Ευρώπη δεν είναι πια ο παράδεισος για όσους αναζητούν πολιτικό άσυλο. Τώρα το αν θα τα καταφέρουν να τους πείσουν, με τον πόλεμο και τον θάνατο να κυνηγά τους περισσότερους από αυτούς, είναι μάλλον αμφίβολο.
 
























































































































































pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com