Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

«ΚΑΖΑΝΙ» ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ...


«Καζάνι» που βράζει ο ΣΥΡΙΖΑ! Μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι τόσο ο ίδιος, όσο και βουλευτές του κόμματος που πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα δεν πρόκειται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, λίγες ώρες αργότερα ήρθε και η  απάντηση από το Μαξίμου.

Οι δηλώσεις Λαφαζάνη που «άναψαν» φωτιές
Δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι πρόσκεινται στην «Αριστερή Πλατφόρμα», για να μη νομιμοποιήσουν «τις καταστροφικές πολιτικές λιτότητας και ταπεινωτικής υποτέλειας».
Αυτό ξεκαθάρισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, με συνέντευξή του στο Real.gr.
«Δεν πρόκειται κάτω από οποιοδήποτε πρόσχημα ή προκάλυμμα να δώσουμε το "πράσινο φως" στον οποιονδήποτε να εφαρμόσει αυτό το τρίτο μνημόνιο και να διαιωνίσει τις καταστροφικές για τη χώρα και το λαό μνημονιακές πολιτικές της ανηλεούς λιτότητας και της ταπεινωτικής υποτέλειας», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης.
«Τα προβλήματα της κυβέρνησης, που προκλήθηκαν από τη μνημονιακή μεταστροφή της πολιτικής της, δεν μπορεί να απαντηθούν με μπλόφες, ούτε με τρικ, τεχνάσματα και μεθοδεύσεις, όπως αυτές που ακούγονται τελευταία» σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στα σενάρια για την ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων από τα θερινά τμήματα της Βουλής.
Σχετικά με το ενδεχόμενο άμεσης προκήρυξης εκλογών τονίζει: «Οι άρον - άρον εκλογές εξπρές υποδηλώνουν αντιδημοκρατική νοοτροπία και δεν μπορούν να ξεγελάσουν το λαό ούτε να διασώσουν καμία κυβέρνηση που εφαρμόζει σκληρές μνημονιακές πολιτικές. Η διέξοδος για τη χώρα είναι να ακυρωθούν παλιά και νέα μνημόνια και η Ελλάδα να κάνει μια νέα αρχή με μια νέα αντιμνημονιακή προοδευτική πορεία».
Για το εάν η Αριστερή Πλάτφόρμα θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, για να εφαρμόσει την πολιτική της που έχει κεντρικό σημείο το τρίτο μνημόνιο ο κ. Λαφαζάνης αναφέρει: «Τόσο προσωπικά όσο και οι βουλευτές που έχουμε αναφορά στην Αριστερή Πλατφόρμα εκφράσαμε και καταγράψαμε ένα ισχυρό και κατηγορηματικό ΟΧΙ στο νέο τρίτο μνημόνιο της κυβέρνησης, σταθεροί στις δεσμεύσεις μας και στη σφοδρή εναντίωσή μας στα δύο προηγούμενα μνημόνια. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι θα παραμείνουμε, σε κάθε περίπτωση, συνεπείς σε αυτό το ΟΧΙ και δεν πρόκειται κάτω από οποιοδήποτε πρόσχημα ή προκάλυμμα να δώσουμε το «πράσινο φως» στον οποιονδήποτε, να εφαρμόσει αυτό το τρίτο μνημόνιο και να διαιωνίσει τις καταστροφικές για τη χώρα και το λαό μνημονιακές πολιτικές της ανηλεούς λιτότητας και της ταπεινωτικής υποτέλειας».
Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη κατηγόρησε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι θέλει την ανατροπή της κυβέρνησης της Αριστεράς και πως υποστήριξε το σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ, δηλαδή το σχέδιο της Γερμανίας.
«Η Αριστερή Πλατφόρμα και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με τις δηλώσεις τους σήμερα γνωστοποίησαν ότι αποφάσισαν να καταψηφίσουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε η κ. Γεροβασίλη, συνεχίζοντας:
«Ωστόσο, είναι γνωστό ότι εδώ και τρία χρόνια οι ίδιοι καταψήφιζαν και δεν έδειξαν καμιά εμπιστοσύνη σχεδόν σε όλες τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής τα τελευταία χρόνια ακριβώς διότι δεν περιείχαν την προοπτική υιοθέτησης της δραχμής».
«Το ερώτημα είναι απλό.
Η μετάβαση στο νέο νόμισμα που εισηγείται θα είναι σε συμφωνία με τους εταίρους ή όχι;
Αν είναι συμφωνημένη, θα έχουμε απλώς μνημόνιο με δραχμή πράγμα που δεν εγγυάται σε καμία περίπτωση καλύτερη λύση για τα φτωχά και μεσαία στρώματα.
Αν, για παράδειγμα, ο σύντροφος Στρατούλης ήταν υπουργός και η χώρα στη δραχμή, θα μπορούσε να εγγυηθεί το επίπεδο ζωής των συνταξιούχων;
Αν δεν είναι συμφωνημένη πως θα στηριχτεί το νέο νόμισμα; Με ποια αποθεματικά; Με ποια ρευστότητα; Ή με ποιά δάνεια από άλλες πηγές; Ή μήπως θα υποτιμηθεί ελεύθερα με όρους παγκόσμιας αγοράς;» διερωτάται η ίδια.
«Τέλος, γνωρίζουμε όλοι ότι το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών ήθελε και ενδιάμεσα προαπαιτούμενα μετά τις 22 Ιουλίου αλλά και δάνειο γέφυρα, που οι προσπάθειες της διαπραγματευτικής ομάδας απέτρεψαν.
Ήθελε, επίσης όπως γνωρίζουμε όλοι και ειδικά ο σύντροφος Παναγιώτης Λαφαζάνης, τη συντεταγμένη έξοδο της χώρας από το ευρώ. Το σχέδιο αυτό είχε ανοιχτά υποστηριχτεί στην κοινοβουλευτική ομάδα από τον ίδιο και άλλα στελέχη της αριστερής πλατφόρμας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com