Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ: Με ποιο τρόπο γίνεται η επιλογή των στρατευμένων για ΕΛΔΥΚ; – Επιτέλους κύριε ΥΦΕΘΑ απαντήστε! Πρόκειται για τα παιδιά μας που βάλλονται από παντού!...


Το θέμα αυτό είναι χρόνιο και όσο και να ψάξεις άκρη δεν βρίσκεις. Το τελευταίο καιρό λαβαίνουμε διάφορα μηνύματα για εκβιασμούς σε στρατεύσιμους να πάνε δήθεν εθελοντικά στην ΕΛΔΥΚ. Η τοποθέτηση των μονίμων στελεχών όχι μόνον εθελοντικά δεν γίνονταν αλλά και με πολιτικά μέσα σε βάρος άλλων συναδέλφων.
Για τους υποψιασμένους ειδικά στην Π.Α. έχω ένα προσωπικό παράδειγμα, ενδεικτικό των όσων συνέβαιναν όταν υπηρετούσα στην 112ΠΜ. Αλλά αυτό με στοιχεία (τα οποία διαθέτω για όποιον ισχυριστεί το αντίθετο) σε άλλη ανάρτηση.


Για τους στρατεύσιμους δεν ισχύει κάτι παρόμοιο, αλλά από ότι βλέπουμε δεν λαμβάνεται υπόψη ούτε η επιθυμία αλλά ούτε και ο εθελοντισμός. Αυτό θα είχε κάποια εύλογη σημασία εάν όσοι δήλωναν να πάνε (αφού διέθεταν  όλα τα προσόντα που απαιτούνται) πήγαιναν και εάν δεν συμπλήρωναν τον απαραίτητο αριθμό να έδιναν κίνητρα και όχι να εξαναγκάζουν στρατεύσιμους οι οποίοι είχαν σοβαρούς λόγους να μην πάνε να ορίζονται ως εθελοντές.
Στην διάθεση του οποιοδήποτε αμφιβάλλει τα στοιχεία μίας καταγγελίας η οποία αφορά στρατεύσιμο  ( (ΣΑ) 1ΧΧ/15ΧΧ/2013 φοιτητή (Αριθμός Μητρώου φοιτητή: 2Χ1Χ1Χ2Χ) και μάλιστα στο  4ο έτος σε σχολή του Πανεπιστήμιο Αιγαίου, οποίος ζήτησε να πάει σε παραμεθόρια περιοχή, αλλά κοντά στη σχολή του για να την τελειώσει και όχι μόνον δεν εισακούστηκε η επιθυμία του αλλά εστάλη χωρίς να το δηλώσει στη ΕΛΔΥΚ.
ΣΣ: με την 2015 Δ΄ ΕΣΣΟ (Ιούλιος) δυνάμει της ΕΔΥΕΘΑ/ΓΕΣ 41/2015 την 07/07/2015 σε 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων ‘Σχης Καραχρήστος’ (2/39 ΣE ‘ΣΧΗΣ ΚΑΡΑΧΡΗΣΤΟΣ’) (ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ).
Στη συνέχεια Αυλώνα και μετά με διαταγή στην ΕΛΔΥΚ.

Κάναμε μία σχετική έρευνα, πρώτα από τον ιστοχώρο: ΓΕΣ (Συνθήκες Διαβίωσης στην ΕΛΔΥΚ)
Η Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) εγκαταστάθηκε στην Κύπρο τον Αυγ 1960 κατόπιν της συμφωνίας Ζυρίχης – Λονδίνου όπου προβλεπόταν η ίδρυση τριμερούς Στρατηγείου Ελλάδος, Τουρκίας, Κύπρου. Στο Στρατηγείο αυτό υπαγόταν το Ελληνικό Στρατιωτικό τμήμα με 950 άνδρες και το Τουρκικό με 650. Έτσι από το 1960 παρέχεται η δυνατότητα στους κληρωτούς οπλίτες να υπηρετήσουν τη θητεία τους, στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου.
Η Υπηρεσία στην Κύπρο είναι κατά βάση εθελοντική και δύναται να δηλώσει επιθυμία οποιοσδήποτε κληρωτός οπλίτης, αρκεί να έχει τις παρακάτω προϋποθέσεις:
α. Να είναι πλήρους ή 9μηνης θητείας.
β. Να έχει σωματική ικανότητα Ι1-I2.
 γ. Να μην έχει μόνιμη διαμονή στον Έβρο ή σε νησί του Ανατολικού Αιγαίου.Η διαβίωση στην Κύπρο δεν παρουσιάζει διαφορές από εκείνη στον Ελλαδικό χώρο. Ο Έλληνας Κύπριος είναι πολύ φιλόξενος, φιλότιμος, ευχάριστος, καλοσυνάτος και κοινωνικός. Τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση για τους Ελλαδίτες Στρατιώτες που υπηρετούν στην ΕΛΔΥΚ και αναγνωρίζει την σημαντική προσφορά της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου, στον Κυπριακό Ελληνισμό.
Εδώ σαφώς έχει προτεραιότητα η επιθυμία του εθελοντή, χωρίς βέβαια να έχει στην συνέχεια την μή συμπλήρωση του απαιτούμενου αριθμού με ΜΗ επιθυμούντες οι οποίοι εξαναγκάζονται με απειλές για στρατοδικεία ή άλλα πειθαρχικά μέτρα που δεν μπορούμε να αποδείξουμε.
Αυτό που μας καταγγέλλουν όμως είναι το τι γράφει το Φ.Π. τους που αν και ΜΗ εθελοντές χρίζονται αυτεπαγγέλτως ως επιθυμούντες και μάλιστα με δική τους ευθύνη κλπ.

Τα δημοσιεύματα πολλά και θα επικαλεστούμε μόνον του τίτλους και του σχετικούς συνδέσμους:
1. ΣΕ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ!
2. Καταγγελίες για «παιδομάζωμα» φαντάρων για ΕΛΔΥΚ
3. Πιέσεις σε φαντάρους για μετάθεση στην Κύπρο
4. Η κυβέρνηση απειλεί με στρατοδικείο φαντάρους που αρνούνται να υπηρετήσουν στην Κύπρο
5. Ο φίλος του πατέρα από το 5γωνο
6. Όλη η αλήθεια για τις συνθήκες στην ΕΛΔΥΚ!
7. κλπ αν ψάξεις με Google: Εθελοντής ΕΛΔΥΚ θα δεις πολλά περισσότερα και διαφωτιστικά για την έννοια του εθελοντή ή τι είναι ο Εθελοντισμός?
Η έννοια του εθελοντισμού συνδέεται με την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά. Ο εθελοντισμός εκφράζεται με πολλούς τρόπους, ο καθένας από αυτούς με τη δική του φυσιογνωμία και μέθοδο δράσης. Κοινό χαρακτηριστικό όμως όλων είναι η συνδρομή τους στην προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων.
Επειδή οι καταγγελίες έχουν έναν αποδέκτη ως συνδετικό κρίκο των παραπόνων παραθέτουμε  το δημοσίευμα που μας υπερκαλύπτει στην ερευνά μας: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ: απείλησε ξανά με στρατοδικείο φαντάρους που αρνούνται να υπηρετήσουν στην Κύπρο
Μετά τα παραπάνω προκύπτουν κάποιες εύλογες ερωτήσεις προς κύριο ΥΦΕΘΑ:
1. Με ποιο τρόπο γίνεται η επιλογή των στρατευμένων για ΕΛΔΥΚ; 2. Λαμβάνεται υπόψη η επιθυμία τους να υπηρετήσουν εκεί; 3. Γιατί στην τελευταία σειρά μεταθέσεων όσοι βρέθηκαν στις επιλογές για ΕΛΔΥΚ δεν επιθυμούσαν ενώ όσοι επιθυμούσαν δεν συμπεριλήφθησαν; 4. Τελικά τα κοινωνικά κριτήρια ισχύουν για τους στρατευμένους ή άπλα υπάρχουν για να δικαιολογούνται ρουσφετολογικές ανάγκες;;
Επιτέλους κύριε ΥΦΕΘΑ απαντήστε! Πρόκειται για τα παιδιά μας που βάλλονται από παντού!
Για τα “Στοχαστικά Γονατογραφήματα
Νάσος
ΥΓ: Ελπίζουμε σε μία πειστική απάντηση, για να μην υιοθετήσουμε συγκεκριμένο δημοσίευμα που αναφέρει ότι έχετε απωθημένα με τον “εθελοντισμό” για την Επιλογή σας στην ΕΛΔΥΚ: “…Ο Ν. Τόσκας απεχώρησε, μόνον όταν ο Μπεγλίτης δεν έστερξε στην επιθυμία του να προταθεί στην Κυπριακή Κυβέρνηση, ως Αρχηγός Εθνοφρουράς (Α/ΓΕΕΦ), θέση που καταλαμβάνουν, άλλωστε, αντιστράτηγοι αποστρατευθέντες με αυτό το βαθμό εν ενεργεία (όχι με αποστρατευτικό βαθμό)…
ΠΗΓΗ:http://espekm.gr/home/?p=9261

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr