Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015

«Η χώρα μου θα μπει στο ευρώ μόλις αποχωρήσει η Ελλάδα» ...


Το έκανε και το επανέλαβε: Ο Τσέχος πρόεδρος θέτει ως προϋπόθεση ένταξης της χώρας του στη ζώνη του ευρώ, την αποχώρηση της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο Μίλος Ζέμαν δήλωσε την Κυριακή (30/8) πως θα αρχίσει να ασκεί πιέσεις στην Ευρώπη για την ένταξη της Τσεχίας στη ζώνη του ευρώ, αμέσως μόλις αποχωρήσει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη.
Η νέα αυτή δήλωση έρχεται λίγες εβδομάδες αφότου είχε ταχθεί δημοσίως υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, τονίζοντας σε συνέντευξή του σε τσεχική εφημερίδα πως «για όσο αποτελεί η Ελλάδα μέρος της ζώνης του ευρώ και όσο οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι, περιλαμβανομένων των Τσέχων, πληρώνουν το ελληνικό χρέος, θα τάσσομαι κατά της εισόδου της Τσεχίας στην Ευρωζώνη».
Ο ίδιος είχε εκφράσει την επιθυμία της αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ το συντομότερο δυνατόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr