Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ-ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ:ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ...

ΜΟΙΡΑΣΤΕ ΙΘΑΓΕΝΕΙΕΣ...


Σήμερα τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε ο στόχος του δημάρχου Χιμάρας να γκρεμίσει τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο χωριό Δρυμάδες. Λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα η πολεοδομική αστυνομία έφτασε στο σημείο και οι εκσκαφείς έπιασαν δουλειά. Οι λιγοστοί κάτοικοι που έφτασαν στο σημείο ακούγοντας τον θόρυβο των μηχανημάτων, δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. 
 Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με την σημερινή κατεδάφιση του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμμάδες Χειμάρρας, δήλωσε τα εξής:
«Η καταστροφή ιερών τόπων και αντικειμένων λατρείας ελάμβανε χώρα, μέχρι πρότινος τουλάχιστον, στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής και της Β. Αφρικής από τους τζιχαντιστές. Σήμερα, είδαμε αυτό να γίνεται πράξη και στη γειτονική χώρα, την Αλβανία.
Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος.
Για τις εν προκειμένω κινήσεις της Ελλάδας προς την Αλβανία και προς τη Διεθνή Κοινότητα θα ενημερωθείτε άμεσα.
Ουδέν σχόλιο περαιτέρω».
 Είναι η πρώτη φορά από το 1990 που η Αθήνα αντιδρά σε μια ενέργεια των Τιρράνων που στρέφεται ευθέως κατά της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού. Χτες ο Αλβανός πρωθυπουργός είχε προχωρήσει σε μια πρκλητική δήλωση ενώ σήμερα τα ξημερώματα ολοκλήρωσε, αιφνιδίως μέσα στο σκοτάδι, τον στόχο του ο δήμος Χιμάρας, ισοπεδώνοντας τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο χωριό Δρυμάδες.





                                       




                                     



                                        

                                     














Πηγή: www.himara.gr

Σήμερα τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε ο στόχος του δημάρχου Χιμάρας να γκρεμίσει τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο χωριό Δρυμάδες.
Λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα η πολεοδομική αστυνομία έφτασε στο σημείο και οι εκσκαφείς έπιασαν δουλειά. Οι λιγοστοί κάτοικοι που έφτασαν στο σημείο ακούγοντας τον θόρυβο των μηχανημάτων, δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν.
Απαρηγόρητοι οι κάτοικοι των Δρυμάδων σηκώθηκαν από νωρίς τα ξημερώματα για να μαζέψουν τα κομμάτια του ναού, τα κομμάτια της πίστης τους, τα κομμάτια του εαυτού τους.
- See more at: http://www.himara.gr/4721-gremisan-ta-ksimeromata-ton-agio-athanasio#sthash.zxBsowl9.dpuf
Πηγή: www.himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com