Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΛΑ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ...Στην “γκιλοτίνα” των μειώσεων ο Έλληνας συνταξιούχος!!!!


ΠΕΙΤΕ Ο Χ Ι ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ...ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ...

Πόσο πιο χαμηλά θα πάει;;;;
Και η ώρα του μνημονίου έφτασε!!! Μπορεί να ακούγεται σαν ταινία, αλλά η αλήθεια είναι πως από τις επόμενες ημέρες, δηλαδή από τις αρχές Σεπτεμβρίου, η «λαίλαπα» των μειώσεων και τα «πέναλτί» σε περιπτώσεις πρόωρων αποχωρήσεων είναι μπροστά μας και φυσικά βαθιά στην τσέπη μας!!! Και αν για τους νεαρότερους σε ηλικία, το ενδεχόμενο να βρουν μια δεύτερη δουλεία ( λέμε τώρα!!), λόγω της όρεξης που έχουν και των δυνάμεων τους, είναι πιθανό, τι να πουν οι ηλικιωμένοι Έλληνες συνταξιούχοι που θα δουν πορτοφόλια να αδειάζουν;
Εκτός από ότι αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων πια, προβλέπεται από το μνημόνιο και μεγαλύτερο «πέναλτι» (ποινή) για όσους αποχωρούν πρόωρα από την εργασία τους, ενώ από τη σύνταξη του Σεπτεμβρίου θα υπάρξει μεγαλύτερη εισφορά για υγειονομική περίθαλψη, τόσο στην κύρια, όσο και την επικουρική σύνταξη. Διπλό δηλαδή «χαράτσι» στην επιβαρημένη τρίτη ηλικία…
Πέραν όμως από τις μειώσεις και τις ποινές στους συνταξιούχους ( είναι δυνατόν να μιλάμε για ποινή σε κάποιον που έχει δουλέψει σε όλη τη ζωή τους και περιμένει πως και πως να ξεκουραστεί στα γεράματα;;), τους επόμενους μήνες θα αποφασιστεί και το ζήτημα της «ρήτρας μηδενικού ελλείμματος» και εκεί έχουν να κλάψουν πολλοί…
Οι αλλαγές είναι εξής:
1. Αυξάνεται η ποινή σε όσους βγουν πρόωρα στη σύνταξη
Η έξτρα περικοπή θα είναι 10% και θα διαρκεί μέχρι να φτάσει ο ασφαλισμένος το όριο της πλήρους συνταξιοδότησης. Θα προστίθεται ένα επιπλέον 10%, με αποτέλεσμα συνολική η μείωση για όποιον αποχωρεί πέντε έτη νωρίτερα να είναι 40%. Στους δημοσίους υπαλλήλους που κατοχύρωσαν το δικαίωμα τους μέχρι το τέλος του 2010 θα είναι 32,5%.
2. Οι συντάξεις θα υπολογίζονται με μικτό τρόπο 
Το τμήμα της σύνταξης του υπαλλήλου που αντιστοιχεί στον χρόνο ασφάλισης έως τις 31 Δεκεμβρίου 2010 υπολογίζεται ως έχει. Το τμήμα της σύνταξης τώρα που αντιστοιχεί στον χρόνο ασφάλιση από 1ης Ιανουαρίου 2011 έως την ημερομηνία εξόδου υπολογίζεται με τους νέους συντελεστές των νόμων 3863 και 3865/2010. Το σημαντικό είναι πως οι εν ασφαλισμένοι της κατηγορίας αυτής, δικαιούνται τμήμα της Βασικής Σύνταξης. Από το άθροισμα αυτών των ποσών, δηλαδή της προ Δεκεμβρίου 2010 και των νέων διατάξεων θα προκύψει το τελικό ποσό που θα λάβει ο συνταξιούχος. Στο σημείο αυτό να τονίσουμε πως οι αλλαγές ισχύουν αναδρομικά και περιλαμβάνουν και τους συνταξιούχους μετά την 1η Ιανουαρίου 2015.
3. Συνταξιούχοι λίγων ενσήμων και συνταξιούχοι διαδοχικής ασφάλισης
Σύμφωνα με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Ασφάλισης, το νέο κατώτατο όριο που θα χρησιμοποιείται για τους υπολογισμούς της σύνταξης για τον χρόνο από 1η Ιανουαρίου 2011 και μετά θα είναι στα 392 ευρώ (σήμερα λαμβάνουν 486 ευρώ ). Άρα με το νέο μνημόνιο, ένας συνταξιούχος, αφενός θα βγαίνει στη σύνταξη στα 67 και αφενός θα παίρνει και 90 € περίπου λιγότερα!!! Το θλιβερό του συγκεκριμένου μέτρου που ανεβάζει κυριολεκτικά το «αίμα στο κεφάλι» είναι το γεγονός πως το μέτρο αυτό αφορά ιδιαίτερα τις μητέρες ανηλίκων που έφευγαν από το ΙΚΑ με μειωμένη σύνταξη, καθώς από τα 600 ευρώ που λαμβάνουν θα περιοριστούν στα 320 με 340 ευρώ.
4. Δημόσιοι υπάλληλοι
Και για φέτος ο υπολογισμός της σύνταξης των δημοσίων υπαλλήλων θα γίνεται με τις συντάξιμες αποδοχές που είχαν τον Οκτώβριο του 2011. Αυτό είναι αρκετά σημαντικό, καθώς ακόμη αν ο υπάλληλος του δημοσίου έχει λάβει μισθολογική αύξηση, αυτό θα είναι άχρηστο στον υπολογισμό της σύνταξης του.
5. Υγειονομική περίθαλψη
Οι κρατήσεις στις συντάξεις που πάνε στην υγειονομική περίθαλψη, θα πάνε στο 6% στην κύρια σύνταξη και στο 6% στην επικουρική σύνταξη. Την ίδια στιγμή, επειδή το μέτρο έχει αναδρομική ισχύ, το ποσό που θα πρέπει να παρακρατηθεί θα μοιραστεί σε τρεις ισόποσες δόσεις.























































http://www.makeleio.gr/?p=420173

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com