Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015

ΟΓΔΟΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΠΛΑ ΕΧΕΙ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΤΟ ΡΚΚ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ...


Μορφή άγριας εσωτερικής πολεμικής σύγκρουσης έχει αρχίσει να παίρνει η αναμέτρηση των Τούρκων με τους Κούρδους του ΡΚΚ, ενώ οι συγκρούσεις εξαπλώνονται σε όλο και περισσότερο περιοχές.
Οι τελευταίες πληροφορίες που προβάλλονται από τον ίδιο τον τουρκικό τύπο, κάνουν λόγο για τεράστιες ποσότητες όπλων που έχουν περάσει από τα σύνορα μέσα στην Τουρκία και έχουν διανεμηθεί στα ένοπλα τμήματα των Κούρδων που δραστηριοποιούνται στο εσωτερικό της Τουρκίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, αριθμός περίπου ογδόντα χιλιάδων καλάσνικωφ έχουν διανεμηθεί στους αντάρτες του ΡΚΚ, γεγονός που δείχνει και την έκταση που αρχίζει και παίρνει η ένοπλη σύγκρουση με πολλά θύματα και από τις δυο πλευρές.
Οι περιοχές που έχουν διανεμηθεί σε πρώτη φάση τα όπλα αυτά είναι οι συνοριακές περιοχές της Τουρκίας με το Ιράκ, αλλά και με τη Συρία και ιδιαιτέρα στην περιοχή του Hatay που βρίσκεται στην μεσογειακή συνοριακή γραμμή μεταξύ Συρίας και Τουρκίας και είναι μια αμφισβητούμενη από τη επίσημη Συρία περιοχή της Τουρκίας.
Έτσι ενώ η Τουρκία έχει ήδη μπει σε προεκλογική περίοδο με έντονο πολωτικό χαρακτήρα, η κατάσταση συνεχώς εκτραχύνεται και οδηγεί σε κανονικό εμφύλιο πόλεμο με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή.
Εμείς άραγε σε όλα αυτά που βρισκόμαστε ;

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr