Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

ΥΠΕΞ για τις καταστροφές σε ορθόδοξο ναό στην Χειμάρρα: "Η υποστήριξη της Ελλάδας στην Αλβανία γίνεται μόνο αν σέβονται τα θρησκευτικά δικαιώματα" ...


Το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε απάντηση στη χθεσινή ανακοίνωση του αλβανικού ΥΠΕΞ αναφορικά με τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στους Δρυμμάδες Χειμάρρας.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση – απάντηση: 
 
«Ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά είναι τα όσα διαλαμβάνονται στη χθεσινή ανακοίνωση του Εκπροσώπου του Αλβανικού Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τις δεσμεύσεις της Αλβανίας για τον σεβασμό και την απόλυτη προστασία των ατομικών, θρησκευτικών και περιουσιακών δικαιωμάτων των μειονοτήτων στη συγκεκριμένη χώρα.
 
Η Ελλάδα, όπως άλλωστε το πράττει μέχρι σήμερα, θα βρίσκεται στο πλευρό της γειτονικής χώρας στην πορεία της προς την Ευρώπη, υπό την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι η Αλβανία ανταποκρίνεται πλήρως σε όλες τις υποχρεώσεις της που προβλέπονται από το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.
 
Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος που το Υπουργείο Εξωτερικών αναμένει την απάντηση αλλά και τη λήψη άμεσων μέτρων από την πλευρά της αλβανικής κυβέρνησης για όσα συνέβησαν στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στους Δρυμμάδες Χειμάρρας». 
 
 





























































































































































pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com