Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Παρουσία Τσίπρα η ψηφοφορία για το Nομοσχέδιο περί Iθαγένειας ...


Παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής η ονομαστική ψηφοφορία για τέσσερα άρθρα του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια.

Ο κ. Τσίπρας ψήφισε πρώτος «ναι» σε όλα.
Αμέσως μετά ο κ. Τσίπρας μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συνεδριάζει στις 15:00 σήμερα, Πέμπτη (09/07/2015) το Κυβερνητικό Συμβούλιο, για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές.
Δυστυχώς στην σκιά των καταιγιστικών εξελίξεων στο πεδίο των διαπραγματεύσεων εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια από την Ολομέλεια της Βουλής, το οποίο ουσιαστικά ελληνοποεί παιδιά λαθρομεταναστών χωρίς κανένα όριο.
Το σχέδιο νόμου υποστηρίχθηκε από τις ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού, του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ ενώ η ΝΔ υπερφήφισε το άρθρο 7.
Ο Λαικόs Σύνδεσμοs-Χ.Α καταψήφισε ολικά.
Επί των άρθρων 1 (προϋποθέσεις παροχής ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών), 7 (άδειες παραμονής σε εποχικά εργαζόμενους), 8 (μεταναστευτική νομοθεσία) και 10 (παροχή εξουσιοδότησης για έκδοση σχετικών υπουργικών αποφάσεων) ζητήθηκε ονομαστική ψηφοφορία από την ΧΑ και το αποτέλεσμα είχε ως εξής:
Αρ. 1 Υπέρ 179, Κατά 84
Αρ. 7 ΥΠΕΡ 232, Κατά 31 (καταψήφισε το ΚΚΕ και υπερψήφισε η ΝΔ)
Αρ. 8 Υπέρ 179, Κατά 84
Αρ. 10 Υπέρ 179, Κατά 84
Πέραν αυτών κατά την ψηφοφορία υπήρξαν 37 απουσίες μεταξύ των οποίων ορισμένες «ηχηρές». Συγκεκριμένα, το κοινοβουλευτικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ εξέφραζε την δυσφορία του για την στάση της κυρίας Ραχήλ Μακρή καθώς η βουλευτής Κοζάνης επέλεξε να απέχει τόσο από τις συνεδριάσεις στην αρμόδια επιτροπή όσο και από την Ολομέλεια. 
Πληροφορίες άλλωστε από το περιβάλλον της βουλευτού υποστηρίζουν ότι οι πραγματικοί λόγοι της απουσίας της έχουν να κάνουν με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου.
Εξηγούν πως η ίδια δεν έχει πρόβλημα με την παροχή ιθαγένειας σε παιδιά των μεταναστών αρκεί η διαδικασία να πληροί ρεαλιστικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις ανάλογες με αυτές που υπάρχουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Υποστηρίζουν δε ότι η κυρία Μακρή διατηρεί ισχυρές ενστάσεις για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, ενώ φέρεται να θεωρεί πως  η διαδικασία που προβλέπεται για την παροχή ιθαγένειας είναι πρόχειρη και πως δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα επιχειρεί να λύσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com